2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

17 embert mészárolt le Floridában egy kicsapott diák a volt iskolájában

Hír TV

2018. február 15., csütörtök 07:08, frissítve: csütörtök 20:38

Vádat emeltek a floridai ámokfutó ellen. A fiatalember előre eltervezte tettét. A problémás diák 17 embert ölt meg az intézményben, ahonnan nemrég kicsapták. Ez volt a legvéresebb iskolai mészárlás Amerikában 2012 óta.

Telefonnal készített videofelvételek a gyilkosság perceiről és a rendőrök érkezéséről. A floridai Parkland egyik középiskolájába fegyveresen tért vissza egy kicsapott diák. Pontosan megtervezte az akciót, a terepet jól ismerte – gázálarcban, füstgránátokkal, egy félautomata lőfegyverrel és többtárnyi lőszerrel érkezett, azzal a szándékkal, hogy minél több embert megöljön.

 

A 19 éves Nikolas Cruz verekedései, kezelhetetlen magatartása miatt tanácsolták el az iskolából. Problémás gyerek volt, rövid ideig pszichiátriai kezelés alatt is állt. Örökbe fogadták, de nevelőapja már régebben elhunyt, nevelőanyja pedig tavaly. Egy volt iskolatársa családjához költözött. Facebook-posztjain azonban már látszott, hogy valami nincs vele rendben: leölt állatok fotóit tette fel, több képén fegyveresen pózol.

Az FBI kapott egy jelzést egy Youtube-ra feltett fenyegető tartalomról, de a bejelentő nem nevesítette, ki volt. Így mi gyorsan rákerestünk, de nem tudtuk azonosítani az illetőt – közölte Robert Lasky FBI-ügynök.

A szerdai ámokfutás az Egyesült Államok második legtöbb emberéletet követelő iskolai mészárlása volt. A gyilkosságot legálisan beszerzett fegyverrel követték el, így az ellenzék a fegyvertartás szigorítását követelte.

A fegyvertartás szigorításának megszavazása fontosabb lenne, mint választást nyerni. Emiatt ugyanis emberek halnak meg. Számomra a törvényi szigorítás a cél – mondta a Demokrata Párt képviselőházi frakcióvezetője, Nancy Pelosi.

Az amerikai elnök a tragédia kapcsán a társadalom sebeinek meggyógyításáról és a békességről szólt.

Együtt kell dolgoznunk egy olyan kultúra megteremtése érdekében, amely az élet méltóságát tiszteletben tartja; amely mély és tartalmas emberi kapcsolatokat teremt – mondta Donald Trump.

A 19 éves elkövető ellen előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság miatt emelnek vádat. Az Egyesült Államokban 2013 óta 291 iskolai lövöldözés történt, vagyis minden hétre átlagosan egy ilyen tragédia esik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!