2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Vigyázat, hófúvásokra kell számítani

2015. február 7., szombat 09:06, frissítve: szombat 16:48

Magyarország délnyugati és északkeleti részén is hófúvás valószínű szombaton. Összesen öt megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. Már sehol sem havazik, de éjszaka több helyen is 20-30 centi friss hó esett.

Tolna megyében is havazás nehezítette a közlekedést, Bonyhád közelében egy halálos autóbaleset is történt. Pécsett 14 óra alatt csaknem 40 centi hó esett, a Keleti-Mecsek területén ennél is több – számolt be a Hír TV munkatársa. A helyi járatú buszok közül egy továbbra is rövidített, egy pedig egyáltalán nem közlekedik. A baranyai kamionstopot a délelőtti órákban oldották föl. Nagykanizsánál két hókotró is árokba csúszott.

A Dél-Dunántúli területeken: Baranyában, Somogyban, Vas, Zala és Tolna megyében átlagosan 20-30 centméter hó hullott – közölte a Magyar Közút szóvivője, hozzátéve: a hóátfúvások főként az éjszakai órákban nehezítették a közlekedést Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi területein – a 3-as főút mentén két mellékutat kellett lezárniuk. Az előrejelzések szerint szombaton legfeljebb 1-2 centi friss hó eshet.

Somogyban pénteken elakadt teherautókhoz és buszokhoz riasztották a katasztrófavédelmet. Barcs közelében egy kopott abroncsokkal közlekedő menetrend szerinti autóbusz csúszott árokba, a balesetben 10-en sérültek meg. Pécsett kora délután csaknem egy órára leállt a tömegközlekedés a csúszós utakon. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!