2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Újabb botrány: milliós közgyűlést tartott a paralimpiai bizottság

2015. június 3., szerda 21:05, frissítve: csütörtök 08:02

Hiába várták szerdán az Országgyűlés kulturális bizottságában a magyar paralimpiai bizottság elnökét és alelnökét: sem Gömöri Zsolt, sem Deutsch Tamás nem jelent meg. Közben kiderült: a paralimpiai bizottság az elmúlt években nemcsak az elnök végtörlesztésére, hanem gálavacsorára sem sajnálta a pénzt, 2012-ben egymillió forintnál is többet költöttek erre a célra.

Az Iparművészeti Múzeum üvegcsarnokában rendezett 150 fős gálavacsorát a Magyar Paralimpiai Bizottság 2012. decemberében, rögtön a szervezet tisztújító közgyűlése után, amit a díszteremben tartottak. A bérleti díj több mint egymillió forint volt és ebben nincs benne a parkolás, a vacsora, illetve a biztonsági szolgálat és takarítás díja sem.

A paralimpiai bizottság működésével és gazdálkodásával kapcsolatban az elmúlt hetekben többen is feljelentést tettek. Ezeket már a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kezeli, egy ügyként. „Az ügyben az ügyészség által elrendelt nyomozás lefolytatását az Országos Rendőr-főkapitányság a mai napon a készenléti rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hatáskörébe utalta. A hatóság az üggyel összefüggésben érkezett valamennyi feljelentést egy eljárás keretében vizsgálja” – mondta a Hír TV-nek Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője.

A többi közt a pénzügyekről hallgatta volna meg Gömöri Zsolt elnököt és Deutsch Tamás fideszes alelnököt az Országgyűlés kulturális bizottsága is – ám a testület ülésére egyikük sem ment el. Gömörinek milliós juttatásairól kellett volna számot adnia, a többi közt a lakáshitele végtörlesztésére felvett hárommillió forintról, amit Deutsch Tamás javaslatára kapott.

– Egy sporthasonlattal élve most elképzelhető, hogy Gömöri Zsoltnak sikerült szögletre kitolnia a labdát, azonban a kapujára nehezedő nyomás nem szűnt meg, és a végső, győztes gólt a parasportolók be fogják vinni vele szemben. Szánalmasnak tartom azt, hogy a politikai vezetők, sportvezetők Magyarországon megtehetik azt, hogy a pénzekkel visszaélnek, és ezért a felelősséget nem vállalják. Magyarország közéleti viszonyaira sajnos jellemző volt az elmúlt 25 évben is az elszámoltatás elmaradása, mindent megteszünk majd, hogy ez Gömöri Zsolttal ne fordulhasson elő – mondta Dúró Dóra, a bizottság jobbikos elnöke.

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleményben jelezte, hogy Gömöri Zsolt és Deutsch Tamás a paralimpiai bizottság június 19-i, rendkívüli közgyűlése után hajlandó válaszolni a kérdésekre a kulturális bizottságban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!