2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Tizenhat orvos lengette be felmondását

2015. december 15., kedd 12:21, frissítve: kedd 21:10

Tizenkét szakápoló távozik a Szent István Kórházból, a veszprémi kórházban a belgyógyászat tizenhat orvosa lengette be a felmondását.

Tizenkét ápoló hagyja el a Szent István Kórházat, írja az Origo. A portál szerint hatan a belgyógyászati osztályról mentek el, hatan pedig más részlegekről távoznak. A Szent István Kórház orvosigazgatója szerint 12 szakdolgozó távozása nem számít kiugró számnak: novemberben például 32 ápoló hagyta ott az intézményt, és 27 lépett be helyettük. Az Origo úgy tudja, hogy a csoportos felmondást az váltotta ki, hogy a helyettes főnővér nem kapott meg egy előléptetést. A nő áthívta teljes stábját egy másik fővárosi kórházba.

Megfélemlíti a kollégákat?

Tizenhat orvos lengette be felmondását a veszprémi kórházban. A belgyógyászat dolgozóinak a főorvossal van problémájuk. Több dolgozó is arra panaszkodott, hogy Németh Ilona rendszeresen megalázza, megfélemlíti a kollégákat, és ellehetetleníti a betegellátáshoz szükséges együttműködést. Az orvosok október elején fordultak a kórház vezetéséhez, azt mondták, vagy ők, vagy a főorvos asszony távozik. A kórház vezetése ragaszkodik Németh Ilonához, ezért nem bocsátották el, hanem áthelyezték a belgyógyászatról a sürgősségi osztályra. A kórház főigazgatója szerint rendezték a problémát, a feszültségek pedig megszűntek.

„Írtak a kollégák, hogy egy személy és a többi kolléga között feszültségpont alakult ki. Leültünk velük, kölcsönösen megbeszéltük ezt a kérdést és úgy döntöttünk, hogy kivesszük a főorvos asszonyt ebből a gócpontból, ennek következtében a többiek maradtak és ellátják a munkájukat. Az illető főorvos asszony, aki egyébként két szakvizsgával rendelkezik, a szakmai tudását más osztályon kamatoztatja. Ő is egy munkavállaló, egy olyan közalkalmazott, mint az összes többi közalkalmazott, és egy közalkalmazottnak vannak jogai és kötelezettségei, ráadásul ő egy szakszervezeti vezető, akit munkajogi védelem is megillet bizonyos szempontból” – nyilatkozta Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!