2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

„Állatsimogató” lett a Keleti Károly utca

2016. április 4., hétfő 12:12, frissítve: hétfő 15:58

Tehenekkel tüntetnek ma a tejtermelők Budapesten.

A demonstrálók Óbudáról vonultak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) épülete elé, ahol petíciót nyújtanak át a szervezet elnökének. A tejtermelők azért demonstrálnak, mert szerintük az uniós és az állami támogatások nem elegendőek az ágazatban. A demonstrációs bizottság elnöke a távirati irodának azt mondta: Magyarországon a nyers tej ára tovább csökkent, jelenleg kilogrammonként 55-72 forint között van, a tej önköltsége pedig 95-105 forint.

„Az elmúlt két hónapban az én termelői csoportomban 3 kistermelő jelezte, hogy felhagy a tejtermeléssel és elkezdte vágóhídra adni a teheneit, nincs több idő. nincs olyan, hogy még meddig bírjuk, az én gazdaságomban naponta 600 ezer forint mínuszt termelnek a teheneim, noha egy nagyon jó gazdaságról beszélünk, ahol toppon van a takarmányozás, a genetika, minden. Naponta 600 ezer forint, vasárnap is” – hangsúlyozta Hegedüs Imre tejtermelő gazda.

Még nem indultak el a tejtermelők Óbudáról a második kerületbe, de a petíciót odaadták Vámos Györgynek, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárának – közölte a Bécsi útról a Hír TV tudósítója reggel 10 órakor. A tejtermelők szerint nincs idő a reformokra. Azonnali cselekvésre van szükség a tejágazatban, a fő szervezőnek például a nyers tej árának folyamatos csökkenése miatt napi szinten 600 ezer forintos kára keletkezik.

A Nébihnél járnak a demonstrálók, át is adták a petíciót a szervezetnek, összefogást sürgetnek – tájékoztatott a Hír TV tudósítója 12 órakor. Mint mondta, a Keleti Károly utcánál megtetetik és megitatják a hosszú séta után az állatokat, ezért a közterület most egy „állatsimogatóra” hasonlít leginkább.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!