2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Surányi: Már rég más kategóriában kellene lennie Magyarországnak

2015. május 17., vasárnap 09:07, frissítve: szombat 08:01

Surányi György szerint már legalább két éve a befektetésre ajánlott kategóriában kellene lennie Magyarországnak a jelenlegi gazdasági mutatók alapján.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnöke Ring című műsorunkban azt mondta: a piac nem vesz tudomást arról, hogy Magyarország jelenleg a bóvli besorolás alatt van a nemzetközi hitelminősítőknél. Surányi György arról is beszélt, hogy Magyarország külső pozíciója stabilabb, mint öt évvel ezelőtt, még úgy is, hogy a belföldi magánberuházások mértéke és a magánszektor munkahelyteremtő képessége messze elmarad attól, amilyen lehetne.

„Magyarország esetében – mint ahogy 2010-ben – ma sem vetődik fel senkiben, hogy nem fogjuk tudni fizetni az adósságainkat, ilyen értelemben a befektetők szempontjából Magyarország egy vonzó terület volt és maradt. Voltak időszakok, amikor a gazdaságpolitika különböző döntései okán a külföldiek csökkentették a magyarországi kitettségeiket. Ma egy olyan periódusban vagyunk, amikor nagyjából a külföldiek szinten tartják a magyarországi kitettséget” – mondta az MNB volt elnöke.

A Surányi Györggyel készült teljes interjút Ring című műsorunkban láthatják, 21 óra 30 perctől.

Jöhet a felminősítés

Sorra javítják a hazai gazdaság idei és jövő évre vonatkozó növekedési kilátásait az elemzőházak, ez nagyban segítheti a magyar hitelminősítői besorolás javítását. A Morgan Stanley bankcsoport szerint akár már az idén jöhetnek további felminősítések – olvassa el a Magyar Nemzet cikkét!

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!