2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Stadiont építettek az írek FIFA-tól kapott kenőpézből

2015. június 5., péntek 10:20, frissítve: péntek 14:58

Jó és törvényes egyezségnek tartja az Ír Labdarúgó Szövetség elnöke, hogy hagyta magát lefizetni. Az írek ötmillió eurót kaptak a FIFA-tól, hogy ne pereljenek, miután egy szabálytalan gól miatt lemaradtak a 2010-es világbajnokságról. Közben állítólag több letartóztatott FIFA-vezető is vallomást tett Sepp Blatter elnök ellen, aki a korrupciós botrányba bukott bele.

A szombaton kezdődő edmontoni női labdarúgó világbajnokságot a FIFA korrupciós botránysorozatának árnyékában rendezik – a szervezők szerint azonban ez nem árt az eseménynek. „Néha a sajtó érdeklődése további érdeklődést szül. Szerintem azok, akik meg akarják nézni a meccseket, megnézik a meccseket, akik pedig a FIFA-ról akarnak vitázni, azok azt fogják tenni. Az élet megy tovább, ahogy a torna is. Nagyszerű torna lesz” – mondta Simon Farbrother edmontoni városvezető.

A korrupciós ügyek miatt lemondott Sepp Blatter ellen állítólag már két letartóztatott FIFA-vezető is vallomást tett. A korábban szintén elfogott, azóta szabadlábon védekező Jack Warner volt alelnök pedig teljes együttműködést ígért a nyomozó hatóságoknak, mert elmondása szerint félti az életét. „Összegyűjtöttem minden bizonyítékot, csekkeket, eredeti és hamis bizonylatokat és nyilatkozatokat, amiket átadtam a hatóságoknak. Ezt már nem lehet visszavonni. A dokumentumok bizonyítanak mindent, hogy milyen volt a kapcsolat a FIFA, köztem, és a nemzeti szövetségek között. Bizonyítják azokat az átutalásokat is, amik a FIFA-tól indultak, köztük azok is, amelyek Sepp Blatter tudtával történtek” – mondta Warner.

A FIFA bűnlajstroma közben tovább bővült: a legutóbb az derült ki, hogy a szervezet ötmillió euróval fizette le az Ír Labdarúgó Szövetséget, hogy ne pereljen, amiért egy szabálytalan góllal maradtak le a 2010-es vébéről. „Beleegyeztünk, hogy nem teszünk jogi lépéseket. Aztán a FIFA titoktartási szerződést íratott alá velünk, úgyhogy nem beszélhetek az összegről. Ez egy nagyon jó, törvényes egyezség volt számunkra” – mondta John Delaney, az ír szövetség elnöke.

Az írek a FIFA-tól kapott összeget egy dublini stadion felépítésére fordították.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!