2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Stabil költségvetést ígér Varga Mihály

2015. május 17., vasárnap 13:28, frissítve: vasárnap 17:29

Stabil költségvetést ígér a nemzetgazdasági miniszter az elmúlt évek kiemelkedően jó gazdasági teljesítményére hivatkozva.

Stabil költségvetést ígér a nemzetgazdasági miniszter, a tervezetet még szerdán nyújtotta át a házelnöknek Varga Mihály. A szakminiszter a sajtótájékoztatón azt mondta: jövőre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel, 2 százalékos államháztartási hiánnyal és 1,6 százalékos inflációval számolnak. „Magyarország kormánya most egy olyan költségvetési javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amellyel mindenki egy kicsit előreléphet. Fontosnak tartjuk, hogy minden magyar ember megtapasztalhassa a pénzügyi stabilitás, a kiszámítható költségvetés és a gazdasági növekedés kedvező hatásait” – mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Csath: Reális a 1.6 százalékos infláció

Reális a nemzetgazdasági miniszter által bejelentett 1,6 százalékos infláció Csath Magdolna szerint. A közgazdász a Hír TV-nek azt mondta: nem történhet olyan drámai változás, amely felborítaná a tervezett költségvetést, azt viszont nem zárta ki, hogy kismértékben emelkedhet az infláció mértéke. „Itt ami nagy kérdés, hogy hogyan fog alakulni az olajár. Arról beszélnek, hogy elképzelhető, hogy az elkövetkező időszakban gyorsabban fog nőni az olaj ára, egyrészt beindulnak a gazdaságok és hál' Istennek véget ér a válság, megnő a kereslet, akkor növekszik az ár. Hatással lehet az is rá, hogy az Egyesült Államok hogyan fogja a gazdaságpolitikáját alakítja, mi lesz a kamatpolitikával és így tovább, ez hogyan hat majd Európára és így Magyarországra” – fogalmazott Csath Magdolna közgazdász.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!