2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Soltész: Európa tudatos megszállása történik

2015. július 20., hétfő 08:33, frissítve: hétfő 18:16

Több mint 4200 menekültet tartóztattak fel a hétvégén a déli határon. Soltész Miklós nemzetiségi államtitkár szerint Európa megszállása zajlik.

Európa megszállásának nevezte az illegális bevándorlók áradatát az egyházi és nemzetiségi államtitkár a Napi Gazdaságnak adott interjúban. Soltész Miklós szerint tudatos betelepítés zajlik, amely jól felépített üzletté vált. Az államtitkár közölte, a jelenlegi helyzet már nem menekültkérdés, hanem népvándorlás, amelynek az egész világra nézve súlyos következményei lesznek és amelybe nagyhatalmak is belerokkanhatnak. Soltész Miklós szerint közös európai fellépésre lenne szükség, de Brüsszel túl lassan reagál, ezért van szükség a déli határzárra.

A magyar társadalombiztosítás állja

A magyar társadalombiztosítás állja azoknak a menekülteknek az ellátását, akik itt betegednek meg. Ezt a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára válaszolta a Hír TV kérdésére. Tegnap két gyereket is kórházba kellett szállítani Pécsen, mert kiszáradtak a nagy melegben. „Ön fizeti, ön meg én, meg mi mindannyian. A Magyarországon lévő menekültek, bevándorlók, amíg Magyarországon tartózkodnak, a sürgős esetben természetesen megkapják az ellátást. Ez a társadalombiztosításnak a keretéből történik, amibe mi fizetjük a járulékot” – fogalmazott Mikola István.

Közben csúcsnak számító 4235 határsértőt fogtak el országszerte a hétvégén. Vasárnap csaknem 1500 migránssal szemben intézkedtek, nagy részük továbbra is Csongrád megyében lépte át illegálisan a határt. Részletek »»»

A jelenleg szabálysértésnek minősülő illegális határátlépés a jövőben bűncselekmény lesz; az egyetlen jó megoldás a kerítés felépítése és a törvényi szigorítások – ezt mondta ma Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő. Szerinte a Magyarországra érkező menekültek többségéről végül kiderül, hogy egyáltalán nem fenyegeti őket veszély a hazájukban. Őket ezentúl gyorsított eljárásban utasítják ki az országból. Hozzátette: azzal sem értenek egyet, hogy az ide érkező menekültek ellátását a magyar állam finanszírozza.

„Bármilyen betegségről is van szó, legyen ez olyan, ami esetleg fertőző, legyen olyan, ami abban az esetben, ami megtörtént a hétvégén, amikor is tulajdonképpen gyerekek száradtak ki és infúziós kezelést kellett, hogy kapjanak, a magyar állam állja ennek a költségeit. Úgy, ahogy az előző gondolataimban is elmondtam, itt az, hogy a magyar adófizetők éppen mire fizetnek és hogy az vajon elvárható-e, az vajon helyes-e, 100-ból 98 esetben Bicskén teljesen alaptalan” – fogalmazott Tessely Zoltán.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!