2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sok üzlet ma nyit ki utoljára vasárnap

2015. március 8., vasárnap 11:56, frissítve: vasárnap 17:00

Ma utoljára nyithatnak ki a boltok a hét utolsó napján, március 15-ével ugyanis életbe lép az üzletek vasárnapi zárva tartását előíró törvény.

A szabályozás részleteit pontosító minisztériumi végrehajtási rendelet csak a jövő héten jelenik meg, de sajtóhírek szerint a kivételek köre nem bővül tovább. Csak a 200 négyzetméternél kisebb boltok, illetve azok az üzletek lehetnek nyitva vasárnap is, ahol a tulajdonos vagy valamelyik családtagja áll a pult mögött. Sok üzlet a hét közben hosszabb nyitva tartással próbál elébe menni a forgalomcsökkenésnek. A kormány azzal indokolta a törvényt, hogy a munkavállalók a hét utolsó napját pihenéssel tölthessék.

Úgy tűnik, a napsütés győzött a leárazásokkal szemben, jelentette a Hír TV munkatársa Budapest egyik legforgalmasabb plázájából. A nagyobb akciók ellenére ugyanis elmaradt a roham az üzletekben – nyilatkozták a megkérdezett boltosok. A Hír TV talált olyan tulajdonost, aki örül annak, hogy ezentúl nem kell kinyitnia, mert elmondása szerint, képtelen kitermelni munkatársai vasárnapi bérét.

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének tájékoztatása szerint azonban nagyon sokan járnak vasárnaponként vásárolni, adataik szerint éves szinten 40 milliárd forintot költenek el az emberek ezen a napon, ami a heti bevétel 5 százalékát jelenti.

Sok bevásárlóközpont a jövőben is nyitva lesz a hét utolsó napján, de csak az ott található éttermek és a mozik miatt, mivel a legtöbb üzlet zárva tart majd ezentúl vasárnap.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!