2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Se Varga, se Matolcsy nem ment el

,

2015. március 9., hétfő 12:20, frissítve: hétfő 13:12

Mégsem tárgyalta a költségvetési bizottság a Buda-Cash Brókerház csődjét, az ügyet a testület kormánypárti többsége vette le a napirendről.

A bizottság szocialista elnöke Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől és Matolcsy Györgytől, a Magyar Nemzeti Bank elnökétől várt volna tájékoztatást. Burány Sándor mindkettőjüknek küldött meghívót, de egyikük sem jelent meg az ülésen. Sajtóhírek szerint a brókerháznál tízmilliárdokat sikkaszthattak el, a nyomozás már megkezdődött, de gyanúsított egyelőre nincs.

A költségvetési bizottsággal párhuzamosan a fideszes elnökletű gazdasági bizottság is meghallgatásokat tartott volna. A testület – mások mellett – a 2002 és 2010 között hatalmon lévő szocialista kormányok pénzügyminisztereinek, László Csabának, Draskovics Tibornak és Veres Jánosnak tett volna fel kérdéseket. Közülük csak Veres János jelent meg, aki nem válaszolt a bizottsági kérdésekre – fogalmazott a Hír Televízió helyszíni tudósítója 12 órakor. Veres egy előre megírt szöveget olvasott fel, amiben azt elismerte, hogy ők írták elő az ötévenkénti ellenőrzést, azt azonban cáfolta, hogy létezett volna kétéves ellenőrzés. Szerinte ez az ötévenkénti ellenőrzés is szigorítás volt. Veres János hiányolta a meghallgatásról Járai Zsigmondot, Oszkó Pétert, Varga Mihályt és Matolcsy Györgyöt is. Hozzátette, így nem tekinti szakmai vitának a megbeszélést, hanem politikai színjátéknak minősítette a bizottsági ülést, ezért néhány perc elteltével – miután elmondta mondandóját – távozott.

Veres minisztersége alatt írtak elő a korábbi két év helyett ötévenkénti ellenőrzést a brókercégeknél.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!