2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története 03:00

„Jóárasított” lakás Rogán feltalálótársának

,

2016. augusztus 12., péntek 14:52, frissítve: szombat 17:18

Jó áron vehetett lakást a belvárosban Rogán Antal feltaláló-társa még 2012-ben, Csík Balázs az önkormányzattól kapott hitelt az ingatlanra.

Belvárosi luxus-lakást hitelezett Rogán Antal feltaláló-társának az ötödik kerületi önkormányzat  - írja a Magyar Nemzet. A lap úgy értesült, hogy a Hunguard Zrt. résztulajdonosának, Csík Balázsnak egy nyolcvankét négyzetméteres lakást előlegezett meg az ötödik kerületi önkormányzat még 2012-ben, Rogán Antal polgármestersége idején. A tulajdoni lap szerint a lakásra terhelt 11.6 millió forintos jelzálogra az önkormányzat jogosult. Vagyis a Rogán-körhöz tartozó üzletembernek nem egy hitelintézet, hanem a belváros biztosított lehetőséget a vásárlásra. Vagyis a Rogán-körhöz tartozó üzletembernek nem egy hitelintézet, hanem a belváros biztosított lehetőséget a vásárlásra. A Magyar Nemzet forrása szerint Csík Balázs jó feltételekkel juthatott a lakáshoz, kamatmentesen, akár 25 éves futamidejű részletfizetésre vehette meg.

Hiteltelennek tartja az MSZP, hogy Rogán Antalt feltalálóként jegyezték be egy informatikai találmány esetében. A szabadalmat jegyző cég ugyanis értékes belvárosi ingatlanhoz juthatott hozzá még Rogán polgármestersége idején, illetve több százmilliós uniós forrást is elnyert. „Biztosít-e előjogokat egyeseknek és az előjogok mellett bizonyos értelemben források hozzáférési lehetőségét? Igen, láthatjuk a példákon keresztül, és adott esetben ezen cégek tekintetében még a cégek tulajdonosai, hát így-úgy-amúgy még különféle lakásokhoz is hozzájutnak. Hozzáteszem, hogy ezek után, ezek után egy szakmai feltalálói csapatban való Rogán integrálódása számomra hiteltelen” – jelentette ki Gúr Nándor MSZP-alelnök.

A feltaláló
Rogán Antal nevéhez egy digitális aláírást elősegítő informatikai találmány kötődik. A propagandaminiszter két feltalálótársával együtt adta be a szabadalmat. Csík Balázs és Lengyel Csaba abban a Hunguard Kft.-ben voltak résztulajdonosok 2015-ig, amely a közműcégek számláinak auditálását végezte.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!