2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Komment 22:50

Pintérék egyeztetnek a konténertáborról

2015. augusztus 4., kedd 08:55, frissítve: kedd 12:25

Délelőtt egyeztet a Belügyminisztériumban a martonfai polgármester a település határába tervezett konténertáborról.

Hétfő este rendőrök igazoltatták a baranyai településen a menekülttábor ellen tiltakozó helyieket. Felírták az adataikat, és közölték velük, hogy ha elindul az építkezés, sátrat kell bontaniuk. A befogadóállomást rendőrök őrzik majd, de szabad lesz a kijárás. A Hír TV értesülése szerint az ideiglenes bádogvárost ősz közepéig építik meg, a területet pedig közművesítik.

Továbbra is özönlenek a bevándorlók

Továbbra is tódulnak a menekültek az országba. Tiltott határátlépés miatt több mint 1600 embert fogtak el a rendőrök országszerte az elmúlt 24 órában. Többségük ismét Csongrád megye déli részén szökött át a zöldhatáron. A legnagyobb csoportot Röszkénél tartóztatták fel. Ott több száz szír állampolgár került rendőrkézre. A hatóság két embercsempészt is őrizetbe vett.

– 53 csoportban 1442 illegális bevándorlóval, köztük 346 gyermekkel intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén augusztus 3-án. A legnagyobb csoportot Röszke külterületén fogták el 2 óra 10 perckor, ott egy időben 243 szír állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Rendőrök segítették az embercsempészeket

Elfogtak a rendőrök három magyar férfit, akik pénzért fuvaroztak volna három szíriai határsértőt Budapestre. A 28, 33 és 37 éves gyanúsítottak vasárnap késő este a szegedi medencés kikötőben állapodtak meg a menekültekkel, hogy fejenként 150 euróért a fővárosba viszik őket.

Közben újabb civilt tartóztattak le, így már hat gyanúsítottja van a hercegszántói embercsempészési ügynek. A korrupt egyenruhásokat a rendvédelmi szervek belső elhárítása, a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le. A 3 rendőr a járőrkollégák után kémkedett, kifigyelték, hogy hol ellenőriznek a Budapestet és a hercegszántói határátkelőt összekötő főúton, és szóltak az embercsempészeknek, ha tiszta volt a levegő. A meggyanúsított rendőröket azonnal elbocsátották.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!