2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Kormányinfó 12:30

Órákon belül hermetikusan lezárhatják a déli határt

2015. június 17., szerda 11:51, frissítve: szerda 13:13

A határzárról dönthetnek a mai kormányülésen, és erről vitáznak a parlamentben is. Közben a Belügyminisztérium már a gyakorlati megvalósításra készül.

A parancsra várnak a Belügyminisztériumnál, hogy bevezessék a határzárat, a technikai feltételek adva vannak – írta a Népszava. A lap szerint órákon belül hermetikusan lezárhatják a déli határt. A kormány ma hallgatja meg a belügyminiszter által javasolt megoldásokat az illegális bevándorlás megfékezésére, és várhatóan döntenek is a kérdésben.

A kormányülés előtt Lázár János a Hír TV-nek azt mondta: ha az Európai Bizottság nem lép az ügyben, nincs más lehetőség, mint lezárni a határt. „Az első félévben 53 ezer illegális határátlépő lépte át a határt. Az én választókörzetem ebben kiemelten érintett, pontosan látom, hogy a korábbiakhoz mérten sokkal többen jönnek. Véleményem szerint az Európai Bizottsággal tárgyalni kell, megoldásra kell törekedni, és ha nem marad más megoldás, akkor ezt az eszközt alkalmazni kell” – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A külügyminiszter támogatná a határzárat, Szijjártó Péter szerint alkalmazkodni kell az Európában kialakult helyzethez.

Harangozó: A kormány eddig nem tett semmit

A kormánypárti képviselők arra kérték az ellenzéket, hogy tegyék félre a pártpolitikai szempontokat és támogassák a javaslatot. Az MSZP vezérszónoka ugyanakkor azt állította, hogy tagállami szinten nem lehet rendezni a kérdést. Harangozó Tamás szerint a kormány eddig nem tett semmit az illegális bevándorlás megállítására, az elmúlt hónapokban pedig ócska propagandát folytatott, hogy megállítsa népszerűségvesztését.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!