2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Nem az EB miatt kellett leállítani az M4-es beruházását

2015. április 3., péntek 10:39, frissítve: péntek 15:18

Nem az Európai Bizottság miatt kellett leállítani az M4-es autópálya egy szakaszának építését. Brüsszeli források szerint az unió nem emelt kifogást a beruházással kapcsolatban, így kartellgyanút sem állapított meg.

A 444.hunak az EB egyik illetékese azt mondta: Brüsszel nem emelt kifogást a beruházással kapcsolatban, így kartellgyanút sem állapított meg. A cikk megjegyzi, hogy mivel a sztrádaszakasz amúgy is kizárólag magyar forrásból épült, Brüsszel nem is vizsgálhatta a közbeszerzést.

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai államtitkár kedden jelentette be, hogy azonnali hatállyal leállították az M4-es Fegyvernek és Abony közötti szakaszának építését. A döntést később Lázár János azzal indokolta, hogy az Európai Bizottság kartellgyanút észlelt.

A magyar kabinet egyébként többször megpróbálta befogadtatni Brüsszellel az M4-es sztráda építését, de az unió – a költséghatékonyságra hivatkozva – visszautasította a finanszírozást, ugyanis a várható kis forgalom miatt feleslegesnek tartották a sztrádát.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!