2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Hófúvás nehezítheti a közlekedést

,

2015. február 8., vasárnap 20:02, frissítve: hétfő 13:11

Vasárnap is hófúvás nehezítheti a közlekedést, az Országos Meteorológiai Szolgálat több nyugati járásra is narancsszínű riasztást adott ki.

Baranya, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében másodfokú riasztás van érvényben, az ország délnyugati térségében ugyanis magas hótorlaszokat emelhet a szél. További hét megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a 70 km/h-s széllökések vagy a hófúvások miatt. Reggel több helyen is erős fagy volt, a Zala megyei Lenti térségében mínusz 12 fokot mértek. Több autó is elakadt Zala megyében a hófúvás miatt. Zalaszentbalázs és Pölöskefő között a járhatatlanná vált úton hat jármű rekedt a hóban. A gépkocsik mentését már megkezdték a nagykanizsai hivatásos tűzoltók.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint az utak az ország nagy részén jól járhatók. „Arra számítunk, hogy a szél ereje majd csak az esti óráktól fog csillapodni, ezért mindenképpen a dél-dunántúli, illetve a veszprémi térségben folyamatosan fogunk várhatóan dolgozni a kisebb-nagyobb hófúvások eltakarításán. Ahogy az előrejelzéseket is lehet látni, a hajnali órákban erős mínuszok várhatók, úgyhogy síkosságmentesítést is kell majd végeznünk a hétfői nap folyamán” – mondta Pécsi Norbert Sándor, a társaság szóvivője.

A Balaton déli partján, Fonyódnál 100 km/h-s széllökést mértek kora délután, itt nincs hó, ezért a közlekedésben sem okozott fennakadást az időjárás. Siófokon 80–90 km/h közötti széllökéseket regisztráltak. A Dunántúl nagy részén másodfokú, narancssárga riasztás van érvényben. Az előrejelzések szerint a viharos széllökések késő estére megszűnhetnek, de továbbra is erős marad a szél.

Hófúvás nehezíti a közlekedést az ország nyugati részében. Zala megyében több autó is elakadt: Zalaszentbalázs és Pölöskefő között hat jármű rekedt a hóban a járhatatlanná vált úton. „Ezekben a térségekben most is folyamatosan dolgoznak a munkagépeink. Szerencsére elzárt település nincs az országban az időjárási helyzet miatt. Viszont arról még érdemes megemlékezni, hogy a viharos erejű széllökések miatt az M7-es autópályán található Köröshegyi-völgyhídon a személyautóknak 110, a nehezebb járműveknek pedig 70 km/h-s sebességkorlátozást kellett bevezetnünk biztonsági okok miatt” – mondta el 19 órakor Pécsi Norbert Sándor.

Baranyában csak szombat hajnalban állt el a havazás. Egyes helyeken huszonnégy óra alatt több mint 40 centiméter hó esett. Pécsett egy időre le kellett állítani a helyi buszközlekedést a sűrű havazás miatt. A csúszóssá vált utakon több baleset is történt, de a katasztrófavédelmet főleg elakadt járművek miatt kellett bevetni. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!