2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Nagyobb erőt koncentrálnak a határra a bevándorlók megfékezésére

2015. július 30., csütörtök 10:50, frissítve: csütörtök 21:05

Franciaország több rendőrrel, Nagy-Britannia újabb kerítésekkel próbálja megfékezni, hogy az illegális menekültek átjussanak Calais-nál a határon. A Csatorna-alagútnál június eleje óta kilenc migráns halt meg, mert elgázolták őket, amikor megpróbáltak átjutni Nagy-Britanniába.

A Nagy-Britanniába vágyó migránsok, megpróbáltak betörni az alagútba Calais-nál. Lukakat ütöttek a kerítésen, a biztonságiak és a rendőrök próbálták meg őket visszatartani. A menekültek a Calais környéki sátortáborokból próbálkoznak teherautókra és vonatokra feljutni, hogy azokon keresztül juthassanak át a csatorna túloldalára. A francia rendőrség százhússzal növeli meg a Calais-nál szolgálatban lévők számát, Nagy-Britannia pedig háromméteres kerítést épít a csatorna túloldalára.

Az egyik férfi a francia követségen dolgozott Afganisztánban, már háromszor próbált meg átkelni a csatornán. „Az emberek az életüket vesztik, kérem a nemzetközi közösséget és különösen Nagy-Britanniát, fogadják be őket vagy utasítsák el, mondják meg a francia kormánynak, hogy fejezzék ezt be, és küldjék őket vissza a saját országukba, mert mi mindennap idejövünk. Mindennap vannak itt emberek, mindennap veszélyben az életünk. Tegnap három ember halt meg” – mondta.

A menekültek szerint Angliában jobb élet vár rájuk, mint Franciaországban. „Egész Európában tudják, hogy Anglia jó hely, mindenki tudja ezt. Szeretnék ott találkozni a családommal, a bátyám ott él, a családom Afrikában. Nincs most pénzem, nincs jövőm. Semmim sincs: se étel, se alvás, se tisztálkodás, se otthon” – mondta egy szudáni menekült.

A francia sajtó szerint június eleje óta kilenc bevándorló halt meg miközben megpróbáltak átjutni az alagúton. A menekültek autókba is beugrálnak.


A csatornát működtető Eurotunnel tízmillió eurót követel a francia és brit kormánytól hozzájárulásként, mivel a cégnek ennyi pénzt kellett eddig biztonságra költenie.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!