2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Miniszteri rendeletben tilthatják meg az ételosztást

Hír TV

2017. november 28., kedd 09:01, frissítve: kedd 20:47

A Népszava azt írja, a rendelet egyelőre egyeztetés alatt van.

Miniszteri rendeletben tilthatja meg a kormány a civileknek és a politikai pártoknak az ételosztást – derül ki a Népszava birtokába kerülő javaslatból. A lap azt írja, a rendelet egyelőre egyeztetés alatt van, de a tervezet szerint a jövőben már csak állami, önkormányzati és egyházi szervezetek kaphatnának területfoglalási engedélyt ételosztás céljából. Korábban egyébként több civil szervezet is panaszkodott, hogy hónapok óta nem kapnak területfoglalási engedélyt. Az egyik szervezet vezetője az ATV-ben azt mondta, a civilek munkája nélkül több száz ember maradhat rendszeresen meleg étel nélkül.

Bangóné: Csak papíron tűnnek el a szegények

Bangóné Borbély Ildikó szerint ha a törvénymódosítást elfogadnák, az a kormány legaljasabb húzása lenne. A Reggeli járatban megszólaló szocialista politikus szerint ugyanis az intézkedés egyetlen célja eltüntetni az ételért sorba állókat. Papíron.

„Ugyanúgy, ahogy papíron eltünteti a szegény gyerekeket, az éhező gyerekeket, a szegény embereket, el fogja tüntetni majd az ételért sorba állókat is. Úgy fogja majd rendezni, hogy az önkormányzatok be fogják mutatni, tessék, megoldottuk, nem állnak sorba ételért. Az egyház körül látjuk, hogy mi zajlik az utóbbi években, hogy mennyire hódoltak be a kormánynak. Meg fog szűnni Magyarországon a sorba állás az ünnepek előtt meg az egész évben, és el fognak tűnni az éhezők” – jelentette ki az MSZP-s képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!