2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Március 15.: útlezárás és telefonos toborzás

,

2015. március 15., vasárnap 06:40, frissítve: vasárnap 09:49

Országszerte az 1848–49-es forradalom és szabadságharcra emlékeznek ma. A központi programok reggel a Parlament előtti Kossuth téren, a zászlófelvonással kezdődnek. Később a Múzeumkertben lesz díszünnepség, melyen Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester mond ünnepi beszédet. Délután pedig az Országházban átadják a Széchenyi- és a Kossuth-díjakat. A rendezvények miatt Budapesten több helyen is lezárásokra kell számítani. A fővárosban sok helyen már szombaton sem lehetett megállni vagy parkolni.

A nemzeti ünnepen az Erzsébet hídon és több belvárosi útvonalon sem közlekedhetnek majd autók. A Várban, többek között a Dísz téren és a Szentháromság téren szombat délelőtt 10 órától vasárnap éjfélig megállási tilalom van érvényben. De nem lehet majd közlekedni a Múzeum körúton a Kálvin tér és az Astoria között sem. Időszakosan, a vasárnap reggeli zászlófelvonás miatt lezárják a Kossuth tér környékét is, itt már szombaton sem lehetett parkolni.

„Éjféltől már lezárásokra lehet számítani. Holnap egész napra lezárják a budai Várat, aztán a délelőtt folyamán az Alkotmány utcát, a Kossuth tér környékét, a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Múzeum körutat és a környező utcákat. Ezután délután fél 1 és 3 óra között igazából nem kell korlátozásokra számítani, de utána igen, amikor a délutáni demonstrációk, illetve rendezvények miatt lezárják a Rákóczi utat, a Kossuth Lajos utcát és az Erzsébet hidat, várhatóan este 6 óráig” – közölte Mátyási György, a BKK Info hírszolgálati főmunkatársa.

Busszal sem lesz könnyebb a közlekedés a fővárosban március 15-én. A BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök használatát javasolja. „A 2-es villamos a délelőtt folyamán rövidített útvonalon fog közlekedni, illetve a Rákóczi úti és a kiskörúti autóbuszok is terelve fognak közlekedni, megállók is fognak kimaradni és az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon fognak átmenni” – tette hozzá Mátyási György.

Aki mégis kocsiba ülne a nemzeti ünnepen, az a BKK szerint jobban jár, ha az alsó rakpartokon közlekedik, a kora esti órákban pedig a Hungária körgyűrűn tudják elkerülni a dugókat, illetve a forgalomkorlátozást.

Telefonos toborzás

A Vs.hu arról ír: a miniszterelnök beszédére telefonon toborozzák a közönséget. A portál szerint azokat hívhatják fel az automaták, akik korábban megadták elérhetőségüket például a rezsicsökkentést támogató íveken.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!