2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Ma már a boltok többsége nem nyithatott ki

2015. március 22., vasárnap 12:16, frissítve: vasárnap 17:08

Ma már a törvényi szabályozás miatt nem nyithattak ki a boltok, a világörökségi területeken viszont vasárnap is sokan vásárolnak.

Ma van az első olyan vasárnap, amikor a törvényi szabályozás miatt vannak zárva az üzletek. Csak azok a boltok nyithattak ki, amelyek 200 négyzetméternél kisebb alapterületűek és a tulajdonos állt be a pult mögé. A legtöbb áruház így kénytelen zárva tartani, a forgalomkiesést a hét többi napján hosszabb nyitva tartással próbálják ellensúlyozni.

A KDNP javaslatára elfogadott törvényt a kormány azzal indokolta, hogy a kereskedelemben dolgozók így a családjukkal tölthetik a hét utolsó napját.

Nem mindenhol kellett lemondani ma a vásárlásról: a világörökségi területeken és környékükön továbbra is nyitva lehetnek a boltok, így például Budapest belvárosának nagy részén és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék térségében is. Ez a kivétel hamarosan kikerülhet a törvényből a kormány tervei szerint.

Tömeg, elégedetlen vásárlók és alkalmazottak – szombaton ez volt a nagyobb boltok mérlege a vasárnapi zárva tartás előtt. Részletek >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!