2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

M4: a kisvállalkozók az igazi vesztesek

2015. április 9., csütörtök 08:05, frissítve: csütörtök 15:27

Több száz kis- és közepes vállalkozás kerülhet nehéz helyzetbe az M4-es autópálya építésének leállítása miatt. Akár másfél évig is húzódhat a beruházás újraindítása.

A Népszavának az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének alelnöke azt mondta: a kisebb cégek biztosan nem tudják átvészelni azt a másfél évet, ami sajtóhírek szerint a beruházás újraindításához szükséges lehet. Koji László szerint az építkezés leállítása, majd folytatása mindenképpen drágítja a programot.

A szakember szerint a jelenlegi legfelkészültebb hazai autópálya- és hídépítő cégek nyerték el a megbízást, így kérdés, hogy ki vehetné át a beruházást.

Nem kérdőjelezte meg az Európai Bizottság az M4-es autópálya építésére kiírt tender szabályosságát, az EU nem támogatta pénzzel a beruházást – erősítette meg az Európai Bizottság szóvivője. Korábban a Miniszterelnökség helyettes államtitkára arra hivatkozott: azért állították le az építkezést, mert a bizottság egyik tisztségviselőjétől informális jelzést kaptak, hogy a beruházás kartellgyanús.

– A beruházást az európai támogatásért 2013 év végén terjesztette be a magyar állam, de azt sosem hagyta jóvá az Európai Bizottság. Később a magyar kormány vissza is vonta azt, mert a bizottság néhány dolgot aggályosnak talált benne, köztük a magas árat is, ugyanakkor a tendereljárást nem kérdőjeleztük meg, és egyelőre nincs is több hozzáfűznivalónk – mondta Jakub Adamowicz.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!