2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Lázár: Az Európai Bizottságtól függ a reklámadó mértéke

,

2015. március 12., csütörtök 11:13, frissítve: csütörtök 12:42

Az Európai Bizottság jóváhagyásától függ a reklámadó mértéke – a Hír TV-nek Lázár János azt mondta, a magyar kormány és a parlament csak azután dönt a közteher új mértékéről, hogy azt az európai testület jóváhagyta.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: Brüsszel sürgeti a törvénymódosítást, ezért terveik szerint azt már április 30-ig elfogadná az Országgyűlés. A kabinet továbbra is kitart amellett, hogy a magyar kis- és középvállalkozások számára ne legyen hátrányos a módosítás.

„Nincs még a mértékben olyan konszenzus, amely az Európai Bizottság támogatását is bírná. Amíg az Európai Bizottság nem hagy jóvá tervezeteket, addig erről nem tudom tájékoztatni a nyilvánosságot, de szerintem ez egy héten belül meglesz” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kétkulcsos adó

Ismert, a miniszter március elején még arról beszélt, hogy a kormány kétkulcsos adóban gondolkozik, aminek alsó kulcsa 0, felső kulcsa pedig 5 és 10 százalék között lenne. Lázár várhatóan a 11-ei kormányülésen tesz konkrét javaslatot a kormány asztalára.

Orbán: Ez nem volna fair

„Természetesen reklámadó lesz, mert általában nem szeretném azt, ha az a gyakorlat alakulna ki, hogy ha túl nagy ellenállás jön létre, akkor egyébként egy ésszerű és indokolt adónemet egyszer csak eltörlünk, mert akkor majd a csendesebb magyaroktól kell beszedni az így hiányzó összeget, ez nem volna fair” – ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta nemrég a közrádiónak adott interjújában. Közölte azt is: az Európai Unió által javasolt változtatásokról már tárgyal a gazdasági bizottság.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!