2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kósa: A Kész, az egy elfogadhatatlan figura

2015. február 20., péntek 21:22, frissítve: szombat 08:21

Ostobaságnak nevezte Kósa Lajos az MSZP azon vádjait, miszerint Veszprémben a Fidesz törvénytelen módszerekkel listázta a nem kormánypárti szavazókat. A Fidesz alelnöke Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: a kampány során minden párt legálisan megvásárolhatja a választói névjegyzéket.

– Minket már feljelentett az MSZP mindenütt: ügyészség, rendőrség, ombusdman, adatvédelem. Eddig még minden létező vizsgálat mindent törvényesnek talált, miközben a szocialisták félreverték a harangot. Hát most akkor ez inkább egy ilyen rémhírkeltés, talán arra válasz, hogy rájöttek, hogy a Kész Zoltánnal nem lehet kampányolni, negatív kampányt kell csinálni, mert a Kész, az egy elfogadhatatlan figura, fogalmazott a Fidesz ügyvezető alelnöke a Hír Televízió stúdiójában.

Kész ismét „intőt” kapott

Ismert, a kampány finisében ismét elmarasztalta a választási bizottság Kész Zoltánt – ezúttal szórólapjai miatt. A veszprémi időközi országgyűlési választás baloldal által támogatott jelöltje – a testület szerint – megtévesztette a választókat, amikor egy múlt heti kampányrendezvényén olyan szóróanyagot osztogatott, amelyen azt kérte, hogy rá szavazzanak, senki másra, mivel neki van egyedül esélye a győzelemre. A baloldali jelöltnek nem ez volt az első ilyen esete, a múlt héten is elmarasztalta a választási bizottság – szintén a választók megtévesztése miatt. Kész Zoltán mai kampányzáró sajtótájékoztatóján megismételte: aki nem az esélyes jelöltre szavaz, az a Fidesz hatalmon maradását segíti. „Tudniuk kell a veszprémieknek azt is, hogy ez a választás arról szól, hogy elégedettek vagy sem ennek a kormányzatnak a jelenlegi munkájával. Amikor járjuk a falvakat és a várost, beszélgetünk az emberekkel, többnyire azt tapasztaljuk, hogy azok vannak többségben, akik inkább elégedetlenek a kormányzat teljesítményével” – mondta a független jelölt.

A szociáldemokraták önállóan mérettetik meg magukat az időközi választáson, de minden demokratikus erővel hajlandóak együttműködni, ha valóban értékalapú együttműködésről van szó – mondta Schmuck Andor Veszprémben, a párt kampányzáróján. A vasárnapi választáson függetlenként, de a párt támogatásával induló, a kilencvenes években az olajmaffia állam-bűnszervezeti létét leleplező nyomozóként ismertté vált Karancsi Tibor azt mondta: parlamentbe kerülése esetén is folytatni kívánja a korrupció elleni küzdelmet. „Én felesküdött ember módjára élem az életemet, ugyanezt a küldetéstudatot vinném át a parlamenti munkába megválasztásom esetén. Megingathatatlan hitem, hogy a korrupciót vissza lehet szorítani, és erre egy ország fejezte ki az igényét és fejezi ki mindennap” – hangsúlyozta Karancsi Tibor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának országgyűlésiképviselő-jelöltje.

Békés és szép

A jobbikos Varga-Damm Andrea Morvai Krisztinával és Volner Jánossal közösen tartotta kampányzáróját. A képviselőjelölt szerint Veszprémnek az elmúlt huszonöt év nem hozta meg azt a fejlődést, amelyet más városoknak, ezért sok a tennivaló. „Egy szélsőségesnek nevezett párt a legszebb és legbékésebb kampányt mutatta be itt veszprémi választókerületében, és én azt kérem a választóktól, hogy igenis meg tudják különböztetni a jelölteket, és látják azt, hogy ki az, aki valóban értük tud és szeretne dolgozni” – mondta a Jobbik jelöltje.

Veszprém megye 1-es számú választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!