2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 18:55

Kontrát: Nem egyeztetésre, hanem szigorú törvényekre van szükség

2015. június 22., hétfő 14:23, frissítve: hétfő 17:10

Ötpárti szakpolitikai fórum felállítását sürgeti a Jobbik az illegális bevándorlás miatt. Nem egyeztetésre, hanem szigorú törvényekre van szükség a bevándorlás kérdésében – Kontrát Károly szerint.

Z. Kárpát Dániel Jobbik-alelnök napirend előtti felszólalásában azt mondta: a kialakult helyzet miatt rendszeres egyeztetésre lenne szükség. A radikális politikus hozzátette: egyetért a kormánypártokkal a déli határzár kérdésében, de véleménye szerint emellett egy önálló határőrság felállítására is szükség lenne.

„Az egyik plakátokat tesz ki, a másik rongálja azt, arról vitatkoznak, hogy legyen fal vagy ne legyen fal, de közben elhibázzák az érdemi szakmai koncepció kimunkálását. Éppen ezért a Jobbik azt tartaná ésszerűnek, hogy egy ötpárti szakmai fórum állhasson fel, ahol folyamatosan, akár heti rendszerességgel megtárgyalhatnánk azokat a felmerülő kérdéseket, azok megoldási lehetőségeit, amelyekből önök most egy belpolitikai háborút csináltak. Mi azt szeretnénk, hogy a migránsok érkezését kezelendő, az ott élő magyarok érdekében, haladéktalanul megoldások szülessenek, hogy Magyarország a magyaroké maradhasson” – fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

Nehéz helyzetben a hatóságok

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára szerint nehéz helyzetben vannak a hatóságok, amikor fel kell lépniük a migránsokkal szemben. Kontrát Károly azt mondta: a helyzet megoldásában segíthet az a törvényjavaslat, amelyet a fideszes Kósa Lajos és Rogán Antal nyújtott be. Ez lehetővé tenné, hogy Szerbiába toloncolják vissza az illegális határátlépőket.

„Nem az számít, hogy rendőröknek hívják a határőrizeti feladatokat ellátó hivatásosokat, vagy határőröknek, hanem az, hogy legyen megfelelő törvényi felhatalmazásuk arra, hogy megfelelően intézkedjenek. Ma, tisztelt képviselő úr, ma a legnagyobb problémája a határrendészeknek, hogy nincs megfelelő törvényi felhatalmazásuk, nem tudják őrizetbe venni ezeket az illegális migránsokat, nem tudnak megfelelően intézkedni e tekintetben, emiatt nem tudjuk visszaadni ezeket a menekülteket” – fogalmazott Kontrát Károly.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!