2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Kenőpénz: Rogán nem kíván foglalkozni a témával

,

2016. július 20., szerda 18:32, frissítve: csütörtök 09:35

Rogán Antal nem akar arról beszélni, hogy még polgármesterként kapott-e 4 millió forint kenőpénzt Vizoviczki Lászlótól. A Vizoviczki-birodalom volt belső pénzügyi ellenőre állította egy interjúban, hogy a diszkópápa is adott át kenőpénzt az időközben miniszterré előlépett politikusnak - a pénzért cserébe nyithatott szórakozóhelyet az 5. kerületben.

Jobbikhoz közel álló Nemzeti1 online televíziónak nyilatkozta azt Vizoviczki László egyik belső pénzügyi ellenőre, hogy milliós kenőpénz fejében nyithatott csak ki 2011-ben a Vizoviczki-birodalom egyik vendéglátóhelye Budapest belvárosában. Az V. kerület polgármestere akkoriban Rogán Antal volt.

Rogánhoz csak a Főnök járt, tehát a Rogánt meg az előző polgármestert, ott tudom... az előzőnél csak hallottam róla, hogy csak a Főnök mehet be, a Rogánnál, ott tudom, hogy csak a Főnök ment be, mert továbbítottam ilyen üzenetet a Főnöknek

„Beszélhettünk volna arról is, vajon a sziclíai Koza Nosztra mintájára, ugye aki politikusokat, bírókat, ügyészeket és hasonlókat von be a tevékenységébe, Magyarországon kialakult-e egy olyan hálózat, amit nyugodtan nevezhetünk »roganosztrának«?” – a Parlamentben dobta be a témát napirend előtti felszólalásában a jobbik képviselője. Szilágyi György szerint ha Liget-törvényről nem, legalább Rogán Antal kétes pénzügyeiről beszélhettek volna a kormánypárti politikusok.

„Beszélhetnénk ezekről a kérdésekről és önök elmondhatnák a véleményüket, hogy vajon ez megfelelő ez önök szerin? Az embereket ezek a kérdések nagyon érdeklik, azok a kérdések, hogy vajon igaz-e , hogy a magyar kormány az éjszakai élet császáraival, prominenseivel tart kapcsolatot?” – tette fel a kérdést Szilágyi György.

„Szerintem ezt a kérdést már a szóban forgó úr megválaszolta, bűnözőknek az állításával én pedig nem kívánok foglalkozni” – Rogán Antal azonban továbbra sem akar arról beszélni , hogy kapott-e 4 millió forint kenőpénzt Vizoviczky Lászlótól.

– Az ügyészég is megválaszolta ezt a kérdést, hogyha figyelemmel követte a sajtót. Megválaszolta.
– Igen, de nem ő volt az egyetlen, aki ezt állította, Portik Tamás szintén…
– Még egyszer mondom, bűnözők állításával nem kívánok foglalkozni. Ez a hatóságok dolga meg az ügyvédeim dolga.

A közelmúltban a ’90-es évek alvilági leszámolásaival vádolt Portik Tamás is korrupt politikusnak állította be Rogán Antalt. A volt Energol-vezér büntetőtárgyalására Rogán Antalt is beidézték, de a miniszter távol maradt.

Lázár János szokásos kormányinfóján akkor megvédte képviselőtársát. „Németországban tartózkodott a minisztertársam, a munkáját végezte és a munkája fontosabb annál a miniszternek, mint hogy egy gyilkos bűnöző hazudozásával foglalkozzon. Hát azér'” – szögezte le Lázár.

A volt Energol-vezér saját bevallása szerint egyszer 10 millió forintnak megfelelő eurót vitt el személyesen Rogán Antalnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!