2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Káosz Budapesten, az ellenzék a városvezetésre támadt

2015. március 23., hétfő 17:11, frissítve: hétfő 18:43

A felújítások jelentős fennakadásokat okoztak a fővárosi közlekedésben a reggeli csúcsforgalom idején. Az ellenzék meg nekiment a káosz miatt a városvezetésnek.

A Széll Kálmán tér átépítése miatt a 4-es, 6-os villamosok helyett a Király utcáig pótlóbuszok viszik az utasokat. A Nagykörúton felbontják a sínpályát, így a korábbi, többsávos közlekedés helyett a főváros több pontján is buszsáv lassítja a forgalmat. Az M1–M7-es autópálya bevezető szakaszánál pedig az új Budaörsi úti csomópont kiépítése okozott torlódást. Utóbbi helyszínen egyébként a reggeli csúcsforgalomban egy-egy sávban csak araszolva haladtak a kocsik. Bár sávelhúzással továbbra is három sáv használható mindkét irányba, de azokat leszűkítették. Bővebben>>>

Bírál az ellenzék

A városvezetést bírálta az ellenzék a forgalmi káoszért, az MSZP, az LMP, a Demokratikus Koalíció és a Jobbik képviselői is rossz döntésnek tartják azt, hogy nyári szünet előtt egyszerre kezdték el a budai fonódó villamosvonalak kialakítása mellett a nagykörúti villamosvonal rekonstrukcióját is. A jobbikos Tokody Marcell szerint az időzítéssel a főváros uniós forrásokat is veszélyeztet.

„Európai uniós források kerülnek veszélybe, hiszen amint arról már cikkeket is olvashatunk az elmúlt időszakban, potenciálisan Damoklesz kardjaként ott lebeg fölöttünk, hogy ha határidőre nem készülnek el meghatározott uniós beruházások, akkor nem lehet az uniós forrást igénybe venni, elég hogyha akár a Széll Kálmán tér felújítására gondolunk, vagy az elmúlt ülésen megszavazott kelenföldi P+R parkoló bővítésére, ahol 1500 P+R parkolónak kellene épülni, most még csak 490-ről döntöttünk” – hívta fel a figyelmet Tokody Marcell, a Fővárosi Közgyűlés jobbikos képviselője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!