2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 06:30

Jobbik: Ha Orbán nem tud hiteles válaszokat adni, mondjon le

2015. március 9., hétfő 12:25, frissítve: hétfő 18:22

Az MSZP összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot, és kezdeményezi Orbán Viktor meghallgatását – ezt Tóbiás József, a párt elnök-frakcióvezetője jelentette be a Facebookon. A Jobbik szóvivője a parlamentben követelt soron kívüli vizsgálatot valamennyi érintett szereplő meghallgatásával.

A fedőneve: Fidesz címet adta a Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám napirend előtti felszólalásának Simicska Lajos vasárnapi interjúja után. Az üzletember, aki a miniszterelnök egykori katonatársa, majd kollégiumi szobatársa volt, azt nyilatkozta egy portálnak, hogy Orbán Viktor jelentett róla a katonaságnál a Kádár-rendszer állambiztonsági szolgálatának. A jobbikos politikus szerint a Fidesz a kommunikációban az antikommunistánál is antikommunistábbnak próbál látszani, miközben a politikában következetesen gátolja az ügynökakták teljes nyilvánosságra hozatalát.

„Egy ilyen külpolitikai környezetben, állapotban, amikor orosz–ukrán konfliktus van, amikor az Iszlám Állam ellen Kurdisztánba katonákat akarnak önök küldeni, amikor gigaberuházásokat hoznak tető alá harminc évre titkosítva, úgy gondolom, nagyon nem mindegy, hogy a magyar miniszterelnök van-e olyan helyzetben, hogy adott esetben bárki által zsarolható. Nagyon kérem, engedjék, hogy ezt az ügyet tisztázzák, sőt álljanak az élére, és hogyha Orbán Viktor miniszterelnök úr nem tud minden kérdésre megnyugtató, hiteles válaszokat adni, akkor mondjuk ki: le kell mondania” – fogalmazott Mirkóczki Ádám.

A jobbikos képviselőnek a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszolt a miniszterelnök nevében. L. Simon László úgy beszélt Simicska Lajosról, hogy nem nevezte meg a nagyvállalkozót. „Az interjút adó személy esetében önöktől az elmúlt években soha nem hallottunk mást, mint hogy ez az ember hiteltelen, nem szavahihető. Most érdekes módon önök amit ő elmond – ráadásul nem is állít, hanem vélelmez –, azt kész tényként kezelik” – mondta L. Simon László.

Az államtitkár egyenlőségjelet tett a jobbikos politikus és a Gyurcsány-párti Vadai Ágnes közé, aki 2012-ben, szintén a parlamentben kérdezte meg a miniszterelnöktől, hogy van-e köze a múlt rendszer állambiztonsági szolgálatához. L. Simon László felidézte Orbán Viktor akkori válaszát, melyben a kormányfő azt mondta Vadai Ágnesnek, hogy a katonaság idején sikertelenül próbálták beszervezni, a későbbiekben pedig folyamatosan megfigyelte őt és feleségét az állambiztonság.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!