2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Izraeli határőrök közé hajtott egy palesztin férfi

,

2015. március 6., péntek 13:31, frissítve: péntek 21:50

Újabb gázolásos merényletet követtek el Jeruzsálemben. Izraeli határőrök közé hajott autójával egy palesztin férfi. A támadásban négy egyenruhás sérült meg, ketten súlyosan, valamint egy járókelő. A támadóra a hatóságok rálőttek, majd elfogták.

Merénylet árnyékolta be a zsidó tavaszünnepet Jeruzsálemben. Egy palesztin férfi autójával női határőrök közé hajtott a katonai bázisuk kapujánál, egy villamosmegállónál. Szemtanúk szerint a támadó ezután kiszállt a kocsiból, majd késsel támadt a körülötte állókra. Ekkor a rendőrök üldözőbe vették, majd rálőttek és megsebesítették.

„Az izraeli rendőrség és különböző egységeik válaszoltak a ma reggeli terrortámadásra. A gyanúsított 6 rendőrt gázolt el a kereszteződésnél, de egységeink elfogták. Ugyanitt néhány hónapja követtek már el merényletet” – közölte Micky Rosenfeld, az izraeli rendőrség szóvivője.

A sérülteket kórházba szállították, a palesztin támadót válságos állapotban. „A terrorista Kelet-Jeruzsálemből származik, csak az a kérdés, honnan. A biztonsági szolgálatok ellenőrzik személyazonosságát” – nyilatkozta Jichák Aharonovics, az izraeli belbiztonsági miniszter.

A környéken az elmúlt hónapokban már ötször hajtottak végre merényletet a palesztinok. Avigdor Liberman, az izraeli külügyminiszter az újabb akció után azt közölte, a halálbüntetés visszaállításával lehetne csökkenti a terrortámadások számát. A nacionalista politikus ezzel pártja, az Izrael a Hazánk egyik követelésére utalt. A zsidó államban március 17-én tartanak parlamenti választásokat.

Kommentár nélkül:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!