2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Ítéletidő bénítja Szlovéniát

2015. február 6., péntek 13:43, frissítve: szombat 12:40

Lezárták a kamionok elől a határátkelőket Szlovéniában az ítéletidő miatt. Számos iskolában szünetel a tanítás, a hatóságok pedig azt ajánlják az embereknek, hogy ne hagyják el házaikat. Szintén hóviharok tombolnak Észak-Olaszországban, ahol a közúti mellett a vasúti közlekedést is korlátozni kellett.

Kamionok vesztegelnek a hóesésben a szlovén–olasz határ közelében. Azért nem mehetnek tovább, mert a hatóságok lezárták előttük az olasz, a horvát, a magyar és az osztrák határátkelőket a rossz idő miatt. Az intézkedés miatt számos kamion torlódott fel a határ előtt.

„Már hét órája várakozom. Most arra várok, hogy megérkezzen a rendőrség, segítsen megfordulni, hogy egy alternatív útvonalon mehessünk Sezanán keresztül. Ott állítólag nincs ilyen nagy szél. Ilyen szélben, mint ami itt van, viszont lehetetlen kamiont vezetni” – mondta egy a bosznia–hercegovinai sofőr.

A 120 kilométer per órás széllökések és a heves havazás miatt több iskola bezárt. A hatóságok azt kérték az emberektől, hogy ne hagyják el házaikat. A helyzet ráadásul súlyosbodhat, mivel péntekre 80 centiméter friss havat jósoltak a meteorológusok, a tengerparti régióban pedig 140 kilométer per órás széllökések várhatók.

Szintén hótakaró borítja be Észak-Olaszországot. Sok utat lezártak a hatóságok, a kamionokat pedig kitiltották az utakról, miután korábban számos teherautó elakadt. A hóesést itt is erős szél kísérte: Trieszt közelében több mint 110 kilométer per órás széllökéseket mértek. Az ítéletidő miatt még a vonatközlekedést is korlátozni kellett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!