2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Ismét tüntettek a Quaestor-károsultak

2015. augusztus 13., csütörtök 13:10, frissítve: csütörtök 15:46

A Külügyminisztériumnál demonstráltak a Quaestor-károsultak, akik egy kérdéssort írták Szijjártó Péter külügyminiszternek.

Inkorrekt a Quaestor-károsultak kifizetésről megjelenő kormányzati tájékoztatás – ezt sérelmezték a tüntetők a Külügyminisztériumnál – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója. Kifogásolják továbbá, hogy a Quaestor-károsultak kárrendezési alapja nem tartja be a hatályos törvényt, ebből kifolyólag a 6 millió feletti kárt nem fizeti ki tisztességesen a Magyar Nemzeti Bank, illetve az Országos Betétbiztosítási Alap. Vannak olyan károsultak, akik egy fillért nem kaptak eddig.

A tiltakozók egy 41 kérdésből álló kérdéssort állítottak össze Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, amit átadtak a minisztérium illetékesének. Ebben arra szeretnének választ kapni, hogy a Külügyminisztériumnak milyen kapcsolata volt a Quaestorral.

Bár a demonstrálók pártsemleges eseménynek írták le a tiltakozást, ennek ellenére az Együtt, illetve a PM egy-egy politikusa is megjelent a rendezvényen – tette hozzá a Hír TV tudósítója.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!