2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Híradó 12:00

Hiába a tűzszünet, folyamatosan lőnek

2015. február 16., hétfő 11:19, frissítve: hétfő 17:37

A vasárnap éjfélkor meghirdetett tűzszünet ellenére folyamatosan lőnek a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok Debalceve közelében – hírügynökségi jelentések szerint. A Luhanszk és Doneck között félúton fekvő város környékét hetek óta próbálják ellenőrzésük alá vonni a lázadók. A „donecki népköztársaság” vezetője szerint a területen azért nincs fegyvernyugvás, mert rájuk nem vonatkozik a megállapodás.

A tűzszünet ellenére is folytatódtak a tűzharcok Kelet-Ukrajnában. Az oroszbarát szakadárok bejelentették, hogy Debalcevében az ukrán hadsereg körbekerítette a lázadókat és nem fogadják el a tűzszünetet. A szakadárok az EBESZ képviselőit sem engedik a városba.

50 kilométerre Debalcevétól csak néhány percig tartott a tűzszünet. „Ma fél egykor az egyik falut lőtték. Negyven rakétát lőttek ki napközben a luhanszki régió ukrán kormány által felügyelt részére” – mondta a luhanszki régió kormányzója.

A kormányzó szerint a tűzszünet megsértéséért az orosz kozákok a felelősek, akiket nem ellenőriz a szakadár vezetés. Az ukránok szerint eddig tízszer sértették meg a lázadók a tűzszünetet, de senki sem vesztette életét.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!