2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Határzár: 318 közfoglalkoztatottat alkalmaznak

2015. augusztus 6., csütörtök 15:24, frissítve: csütörtök 21:39

318 közmunkást alkalmaznak a déli határzár építésénél. Mórahalmon és Szegeden már toboroztak embereket, szerdán 112 Csongrád megyei közmunkás már dolgozott is a kerítésnél. Elsősorban földmunkáknál és a terület tisztításánál segítettek.

A Csongrád megyei kormánymegbízott közlése szerint elsősorban az érintett járásokból toboroznak embereket, vagyis a bajai, bácsalmási, mórahalmi, szegedi és kiskunhalasi térségből vesznek fel közmunkásokat. Bár a miniszterelnök korábbi bejelentése szerint a kerítésnek augusztus végére készen kell lennie, a kormánymegbízott arról beszélt, hogy a határzár építése november végéig adhat munkát a térségben élőknek.

„Nem új keletű a feladat, amelyet végeznek, eredendően a határsáv tisztítása és különböző földmunkák elvégzése a feladatuk. […] Évek óta az állami erdészetekben is folyik közfoglalkoztatás, hasonló jellegű munkákat végeznek a mostani közfoglalkoztatottak is. Annyi a pluszjuttatás, hogy a helyszínre szállításuk is meg van szervezve és ingyenes, illetve napi kétszeri étkezést kapnak a határzár építésében, kialakításában részt vevő közfoglalkoztatottak” – mondta Juhász Tünde kormánymegbízott.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!