2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Hallgat a luxusról a végrehajtók alelnöke

2015. március 7., szombat 17:08, frissítve: kedd 08:11

Nem nyilatkozik a luxusról a Bírósági Végrehajtói Kamara ügyvezető alelnöke. A minisztériumi átvilágítás tárta fel a költséges külföldi konferenciákat, belföldi közgyűléseket és az arculatjavításra elment tízmilliókat. A szaktárca nem kommentálta azt a sajtóhírt sem, hogy pénteken lemondott a köztestület elnöksége.

Tavaly októberben az ötcsillagos sárvári szállodában tartott kétnapos közgyűlést a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara. Akkor csaknem ötszázan ünnepelték a szervezet húszéves fennállását. A köztestület ügyvezető alelnöke néhány héttel később nyilatkozott a Hír TV-nek, állítása szerint szó sem volt luxusról. „Nem került többe, mint bármelyik magyar állampolgárnak, aki egy pár napos hétvégét most eltölt a wellnes-szállodában, tehát 70 ezer per fő körül” – mondta Császti Ferenc. A számla 38 millió forintra rúgott, a wellnessen kívül jutott pénz malacsültre, garnélára és az ünnepi alkalomra készült, egyedi címkéjű borra is.

A sárvári közgyűlésen vettek búcsút a kamara korábbi elnökétől, Krejniker Miklóstól. Felvétel bizonyítja, hogy a volt elnök egy végrehajtáson újságíróra támadt. Krejniker Miklós elnöksége alatt a bírósági végrehajtók hozzászoktak a nívós vendéglátáshoz. A 2012-es közgyűlés több mint 20 millió forintba került a siófoki Azúr Hotelben, a 2011-es pedig 17 millióba a tapolcai Hotel Pelionban. A kamara gazdálkodásáról az Igazságügyi Minisztérium megrendelésére készült jelentés. A dokumentum ugyan nem nyilvános, de a Mandiner.hu internetes portálnak sikerült megismernie az anyagot.

2012 májusában Fokvárosban, a Dél-afrikai Köztársaság törvényhozási központjában rendezett konferenciát a végrehajtók világszervezete. Magyarországot hat kamarai tag képviselte, egyikük az elnök, Krejniker Miklós volt, akit felesége és lánya is elkísért. A napidíjukon felül 270 ezer forintot kaptak reprezentációs költségekre, fakultatív programokra pedig több mint félmilliót. A magyar bírósági végrehajtók konferenciáztak Párizsban, Skóciában és Grúziában is.

Tízmilliókat szórtak PR-ra a végrehajtók?

A Mandiner.hu által megszellőztetett minisztériumi jelentés szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara az utóbbi években tízmilliókat költött PR-ra, hogy javítsa a nyilvánosság előtt a köztestület megítélését.

– Jó napot kívánok, Csorba Viktória vagyok a Hír TV-től, Császti urat keresem…
– Csókolom, úton vagyok, nem érek rá, családdal vagyok, viszonthallásra.

A végrehajtói kamara ügyvezető alelnöke nem nyilatkozott, ahogy az öt évre szóló, visszamenőleges átvilágítást elrendelő miniszteri biztos sem. Az igazságügyi tárca annyit közölt, hogy két vizsgálat már lezárult, de a Mandiner.hu értesüléseit nem kommentálta. A minisztérium azt a hírt sem erősítette meg, hogy pénteken lemondott a kamara teljes elnöksége.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!