2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Európai Híradó 04:00

Hajószerencsétlenség: négyszáz emberről semmit nem tudnak

2015. június 3., szerda 11:20, frissítve: csütörtök 17:44

Továbbra is ismeretlen több mint négyszáz ember sorsa a kínai hajóbaleset helyszínén. A búvárok eddig tizennyolc holttestet hoztak a felszínre, és tizennégy túlélőt mentettek ki a Jangce folyóból.

Dühösek a hatóságokra a hétfői kínai hajószerencsétlenség áldozatainak rokonai. A családtagok szerint a vezetők visszatartják előlük az információkat. „Az interneten kutatva találtuk meg az utaslistát. Azt akarjuk, hogy a kormány adjon nekünk egy listát, hogy tudjuk, élnek-e vagy sem. Mind tudni akarjuk” – mondta az egyik utas fia.

A kirándulóhajó a Jangce folyón szenvedett balesetet, fedélzetén 456 emberrel, főként nyugdíjasokkal. Sokan meghaltak, és több mint négyszáz ember sorsa továbbra is bizonytalan. A hatóságok folyamatosan keresik a túlélőket. Nemrég a miniszterelnök is a helyszínre utazott, és a kórházban látogatta meg a vízből eddig kimentett utasokat.


A járművet egy pusztító erejű szélvihar boríthatta be a vízbe a helyi meteorológiai szolgálat szerint. A kapitányt és a fedélzeti mérnököt őrizetbe vette a rendőrség. Ők is azt vallották, hogy a hirtelen jött ciklon okozta a balesetet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!