2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Olimpiai álom Erdélyben

Következik:

Híradó 12:00

Gyilkosság: félnek a trafikosok

2015. április 25., szombat 21:14, frissítve: hétfő 12:26

Bár büntetést kockáztat, leszedette az elsötétítő fóliát két másik dohányboltjáról annak a kaposvári trafiknak a tulajdonosa, akinek alkalmazottját szerdán brutálisan megölték. Azt a dohányboltot pedig, ahol a gyilkosság történt, végleg bezárja. A Somogy megyei város trafikosai félnek, ezért a szerdai eset óta több dohánybolt is nyitva tartja az ajtaját – ez szabálytalan, így ők is bírságra számíthatnak. Közben a kaposvári trafikos lány gyilkosát a bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. A férfi beismerő vallomást tett.

Rendőrök kísérték ki a megbilincselt rablógyilkost a Kaposvári Járásbíróság épületéből. A fogdába vitték, ahonnan a pécsi börtönbe szállítják majd át. „A Kaposvári Járásbíróság a mai napon rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatását. Ez az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tart, legfeljebb azonban harminc napig. Három okot jelölt meg a járásbíróság: az egyik a szökés, elrejtőzés veszélye, nyilván a cselekmény tárgyi súlyára figyelemmel, a másik ok a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye, a harmadik ok pedig a lehetséges bűnismétlés veszélye. A végzés jogerős lett, tehát mindenki tudomásul vette” – mondta Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője.

A Blikknek az elkövető apja azt mondta: fia néhány napja költözött el otthonról, állítólag a közelben élő nagyapjához ment. A fiatal férfi az elmúlt időszakban bébiszitterként keresett pénzt. Szerda este nyereségvágyból és félelemből ölte meg a trafik eladóját, attól tartott, hogy a húszéves nő személyleírást ad róla a rendőröknek.

Az eset óta a környékbeli trafikosok attól rettegnek, hogy megismétlődik a tragédia. Az egyik fővárosi trafikban törésálló biztonsági üveg védi az eladókat. Ott félnek.

Rejtett kamerával teszteltük a dohányboltokat, a legtöbb helyen azonban semmi sem védi az eladót. Bár több civil szervezet törvénymódosítást sürget, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár csütörtökön még azt hangsúlyozta, hogy nincs összefüggés a sötétítőfólia és a rablások között. „Szeretném világossá tenni, hogy a sajnálatosan megtörtént esetek egyáltalán nem specifikusan dohányboltokban következnek be, a dohányboltok számából fakadóan óhatatlan, hogy itt is előállhatnak ilyenek” – nyilatkozta Giró-Szász András.

A trafiktörvény írja elő a kiskorúak védelmében, hogy az utcáról se lehessen belátni a boltba, ezért kell lefóliázni az üveget és az ajtót. A kormányszóvivő a Hír TV-nek azt mondta: aki leszedi, azt megbüntetik. „Mindenkire vonatkoznak a jelenlegi szabályok, tehát mindenkinek felhívnám a figyelmét, hogy a jelenlegi szabályokat és törvényi kötelezettségeket be kell tartatni. Ahogy miniszter úr is mondta, ha erre szükség van, és a  megfelelő előkészítés megtörtént, akkor nyitottak vagyunk arra, hogy változtassunk” – fogalmazott Kovács Zoltán.

A Jobbik szerint a trafiktörvénnyel a Fidesz a bűnözőknek ágyazott meg. „Tekintettel arra, hogy fideszesek pénzéről, fideszes haverok koncesszióiról van szó, nincsenek illúzióink. Nyilván ezt a kormánypártok nem fogják visszavonni, ezért a hétfői napon módosítást nyújtunk be, amely megszünteti a trafikok elsötétítését” – mondta Mirkóczki Ádám.

Lázár János kancelláriaminiszter csütörtökön azt ígérte, hogy ha találnak összefüggést a bűncselekmények és a trafiktörvény között, kezdeményezni fogják a vonatkozó jogszabály megváltoztatását.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!