2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napindító 07:30

Gondot okoz a hóátfúvás

2015. február 9., hétfő 13:01, frissítve: kedd 09:46

Két dunántúli megyében van érvényben másodfokú, narancssárga figyelmeztetés a havazás és a hófúvás miatt. Ezeken a területeken fél nap alatt 5 centiméter friss hó hullhat.

Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében másodfokú a figyelmeztetés. Veszprém megye több járására már a másodfokú riasztást is kiadták. Ezeken a területeken már a következő órákban is készülni kell arra, hogy a friss hóval fedett helyeken a szél magas hótorlaszokat emelhet. Ugyancsak a hófúvás miatt, de elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében. Emellett Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a havazás miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Bázelné Mihályka Szabina, a Somogy megyei katasztrófavédelem szóvivője a Hír Televíziónak 12 órakor elmondta, hogy Kaposvár és Marcali környékén is gondot okoz a hóátfúvás, amit a 65-85 km/h-s széllökések okoznak. Több helyen személyautók csúsztak az árokba. Hajnalban több autót – betegszállítót, kenyeres kocsit – kellett kiszabadítani a hó fogságából. Istvándi közelében két autó ütközött össze. A balesetnek egy sérültje van.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!