2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Germanwings-tragédia: közel száz holttestet már azonosítottak

2015. március 30., hétfő 11:33, frissítve: hétfő 17:19

Már 78 utas DNS-ét azonosították a Germanwings tragédiájának helyszínén – a gépet hegyoldalnak vezető másodpilóta földi maradványait, illetve az egyik fekete doboz memóriaegységét továbbra is keresik. A német sajtó tegnap szivárogtatta ki a pilótafülke hangfelvételét, amely szerint a kapitány ordítva kérte 28 éves kollégáját, hogy engedje vissza a fülkébe.

A meredek hegyoldalon hegymászókötéllel biztosított keresőalakulatok kutatnak a nagy területen szétszóródott roncsdarabok között. Az utasok és a másodpilóta földi maradványait, illetve az egyik fekete doboz memóriaegységét keresik. „Itt csak a repülő darabjait találtuk meg, stabilizátorokat, a törzs részeit. Jelenleg a második fekete dobozt keressük, amely a repülés összes adatát rögzítette. Ez nagyon fontos lenne a nyomozás számára” – mondta a francia légiközlekedés-rendészet tartalékosa.

A kutatásban részt vevők beszámolói szerint az egész hegyoldal bűzlött a kerozintól, amikor először megérkeztek a helyszínre. Eddig egyetlen ép holttestet sem találtak, de a DNS-minták alapján már sok utast azonosítottak.

 

Közben világszerte egyre több légitársaság szigorít a biztonsági előírásokon a Germanwings tragédiája miatt. Több európai légi közlekedési vállalat után Ausztráliában is bevezették azt a szabályt, amely szerint a pilótafülkében mindig két személynek kell tartózkodnia. A német gépen ugyanis azért tudta kizárni a másodpilóta a kapitányt, mert egyedül maradt a kabinban. „Meg kell találnunk az egyensúlyt azoknak, akik a megfelelő kezeléssel felépülnek a mentális betegségükből, lehetővé kell tenni, hogy normális karrierjük legyen, de az elsődleges mindig a repülők biztonsága” – fogalmazott Warren Truss miniszterelnök-helyettes.

A német sajtó vasárnap szivárogtatta ki a pilótafülke hangfelvételét, amely szerint a kapitány ordítva kérte 28 éves kollégáját, hogy engedje vissza a pilótafülkébe. A nyomozók szerint Andreas Lubitz titkolta, hogy orvosi kezelésre jár. Depresszió mellett látászavarral is kezelték, mindezek miatt pedig automatikusan elvesztette volna pilótaengedélyét.



Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!