2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Francia–brit paktum az embercsempészek megfékezésére

2015. augusztus 20., csütörtök 12:40, frissítve: csütörtök 16:13

Calais-ba látogat a brit belügyminiszter, aki együttműködési szerződést ír alá francia kollégájával az embercsempészet megfékezésére. A dokumentum alapján több rendőrt, és keresőkutyákat vezényelnek a városba, valamint további kerítéseket emelnek a helyi vasúti csomópont körül, megfigyelő kamerákat helyeznek ki, és éjjellátó készülékeket is biztosítanak az alagút védelméhez.

Az út, amelyen a bevándorlók hiába indulnak el, mert nem juthatnak át a csatorna túlsó oldalára. A szigorú felügyelet miatt egyre több migráns reked Calais-ban, ahol egyre nagyobb a szétszórt szemét mennyisége is. „Jókora a kiábrándultság, mert a táborban még mindig növekszik a menekültek száma. A hatóságok minél több akadályt állítanak, annál többen halnak vagy sebesülnek meg, az emberkereskedők annál inkább felemelik az árakat, és annál több menekült marad itt” – mondta a Migránsok Menedéke nevű szervezet társalapítója.

Az egyik férfi Obamának nevezi magát, és azt mondja: gyerekkora óta az az álma, hogy Nagy-Britanniában fog élni. Álma megvalósításához – földrajzi értelemben – már nem sok hiányzik, mégis egyre kisebb az esélye, hogy angol földre léphessen. „Nem tudom, hogy mikor mehetek Angliába, egy év, két év, tíz év vagy száz év múlva. Nem tudom, hogy mi lesz a sorsom, nem tudom, hogy mikor megyek Angliába” – mondta „Obama”.


A francia és a brit hatóságok azt tervezik, hogy közös ellenőrző és parancsnoki központot létesítenek Calais-ban. Az együttműködést azért akarják megerősíteni, mert úgy még hatékonyabbá válhat a harc az embercsempészekkel.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!