2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Felrobbant egy üzlethelyiség az Oktogonnál

2016. szeptember 25., vasárnap 09:05, frissítve: vasárnap 12:21

Felrobbant egy használaton kívüli üzlethelyiség a fővárosban szombat éjjel az Oktogonnál.

Továbbra sincs hivatalos információ a robbanással kapcsolatban, egyre több lakos azonban robbanószerkezetről beszélt – mondta helyszíni riporterünk 11 órakor.

Folyik az emberek kihallgatása a helyszínen – mondta helyszíni tudósítónk 10 órakor. Abból is látszik, hogy szándékos robbantásra gyanakodnak, hogy a lakóktól főleg azt kérdezik, hogy láttak-e olyan gyanús személyt, akik összefüggésbe hozható a robbanással.

A Hír TV-nek Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő azt mondta: minimális esélyt lát arra, hogy  terrortámadás történt. Hozzátette: úgy véli, valamilyen bűncselekmény állhat a robbanás háttérben.

A közösségi közlekedés is változik a fővárosban a robbanás miatt. Két trolibusz-járat és a 4-6-os villamost pótló autóbuszok közlekedése módosul.

A rendőrség további szemtanúkat keres. A Police.hu-n egy telefonszámot is megadtak, amelyen lehet jelentkezni annak, akinek van valami információja a robbanással kapcsolatban. Helyszíni riporterünknek nem hivatalosan megerősítették, hogy szögeket találtak a robbanás környékén, ami arra utalhat, hogy szögekkel teli csőbombáról lehet szó. Szintén nem megerősített információ, hogy a rendőrség több ember sérelmére elkövetett emberölési kísérlet gyanúja miatt nyomoz.

A rendőrség a robbanást megerősítette, további információt azonban egyelőre nem közölt.

„Ismeretlen eredetű robbanás történt szeptember 24-én 22 óra 30 perc körüli időpontban a VI. kerületi Teréz körúton. A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült, mindkettőjüket kórházba szállították. A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek. A rendőrség szakértők bevonásával megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van” – közölte Csillag Melinda, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A robbanás a Teréz körút 4. alatt történt 22.36-kor. Két gyalogos járőr sérült meg, egyikük súlyosan, őket kórházba szállították. A Blaha Lujza tér és az Oktogon között teljesen lezárták a körutat, a helyszínelés még tart – a területet nyomkövetők fésülik át. A lezárt területen gyalogosan sem lehet keresztülsétálni – a lakók is csak lakcímkártyával juthatnak be. Az embereket egyébként már visszaengedték a lakásukba. Azokat viszont, akik bár a lezárt területen laknak, de ezt lakcímkártyával nem tudják igazolni, nem engedik be. Így járt például egy amerikai férfi, aki a Hír TV riporterének elmondta, hogy menne a repülőgépéhez, azonban nem tudja elhozni a csomagjait a lakásából.

A robbanás miatt az Oktogonnál elterelik a forgalmat az Andrássy út irányába. Információink szerint – bár szombat este egyszer már megtették – újra kikérdezik a környékbeli lakókat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!