2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Fél négykor indul az Élet menete

2015. április 12., vasárnap 11:33, frissítve: vasárnap 17:38

Az egyre erősödő magyarországi antiszemitizmusra hívta fel a figyelmet a Zsidó Világkongresszus elnöke. Ronald S. Lauder a délutáni Élet menete miatt érkezett Budapestre.

Vasárnap tartják az Élet menetét Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező esemény délután fél négykor a Dohány utcai zsinagóga előtt kezdődik. A zsinagógától a menet az Ötvenhatosok terére vonul, ahol megemlékeznek a februárban elhunyt Schweitzer József főrabbiról, majd többen is beszédet mondanak.

A felszólalók között lesz Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke, és videoüzenetben szólal fel Martin Schultz, az Európai Parlament elnöke is. A rendezvény miatt délután több BKK-járat is rövidített, vagy terelt útvonalon közlekedik.

Az egyre erősödő magyarországi antiszemitizmusra hívta fel a figyelmet Ronald S. Lauder a délutáni Élet menete előtt megtartott sajtótájékoztatóján. A Zsidó Világkongresszus elnöke azt mondta, azért jött Budapestre, hogy megtudja, mi okozza a magyarországi ellenszenvet. Ronald S. Lauder bírálta a Jobbik fellépését is, amely szerinte rontja Magyarország megítélését a világban.

„Bármerre utazom a világban, egy kérdés mindig felmerül: mi a helyzet a Jobbikkal, tényleg annyira antiszemita, mint amilyen hírben áll? Azok a nagyszerű dolgok, amelyet a magyarok műveltek, kezdve az 1956-os forradalomtól a kapitalizmus megvalósításáig, háttérbe szorulnak a Jobbik miatt” – fogalmazott Ronald S. Lauder.

A Medián legfrissebb felmérése szerint amíg országosan csökkent, addig Budapesten a duplájára nőtt az antiszemitizmus. A főváros lakosságának fele vallotta magát erősen, 10 százaléka pedig mérsékelten antiszemitának.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!