2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fazekas csak a kürtőskalácsról nyilatkozik, a rokonairól nem

2015. december 3., csütörtök 16:14, frissítve: csütörtök 15:50

Hallgat a rokoni földvásárlásról a földművelésügyi miniszter. Hétfőn az egyik szolnoki árverésen a tárcavezető unokatestvérének egyik fia 150 millió forintért vásárolt parcellákat.

A rokonok földvásárlásairól kérdezi a földművelésügyi minisztert a Jobbik szakpolitikusa jövő hétfőn a parlamentben. Magyar Zoltán abban bízik, ha az újságíróknak nem is, neki hajlandó majd válaszolni Fazekas Sándor.

Hétfőn az egyik szolnoki árverésen a tárcavezető unokatestvérének egyik fia 150 millió forintért vásárolt meg olyan parcellákat, amelyek bérleti jogát a második Orbán-kormány idején nyerte el. Bekecs Péter a sikeres licit után nem nyilatkozott a Hír TV-nek.

„Fazekas Sándor rokonsága is szépen tarol az állami földbérletek után, most már a privatizációban is. Eddig csak bérletbe adták ki a rokonoknak a földet, most már tulajdonná változtathatják. Itt Bekecs Péter neve merült fel, aki 50 és 100 millió forint közötti földdaraboknak is megszerezhette a tulajdonjogát. Fazekas Szabolcs, aki nem rokona a miniszter úrnak, de jó barátja és fideszes harcostársa – itt ugye egy polgármesterről van szó –, ő és felesége érdekköre korábban 400 hektár termőföldet bérelhetett, most ennek egy jelentős részét tulajdonná tudták változtatni” – fejtette ki Magyar Zoltán.

Csak a kürtőskalácsról

A legújabb hungarikumról szívesen nyilatkozik a földművelésügyi miniszter, a rokonok földvásárlásáról viszont hallgat. Fazekas Sándor személyesen jelentette be, hogy a kürtőskalácsot az illetékes bizottság egyhangú döntéssel nyilvánította hungarikummá. Az édesség a magyar, az erdélyi, a székely hagyomány része – mondta a tárcavezető.

– Állami földekkel kapcsolatban tessék azokat keresni, akik vásároltak állami földet, vagy akik eladtak. Föld-adásvételekről ennek a sajtótájékoztatónak a keretében nem kívánok nyilatkozni.
– A rokonaival kapcsolatban?
– Van-e további kérdés? Kürtőskalácstémában van-e esetleg további kérdés?

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!