2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

„Ez a legalja” – a plakátkampányról vitatkoztak az Országgyűlésben

2015. június 8., hétfő 17:45, frissítve: péntek 09:10

Önként is feladják magukat a plakátrongálók. Ketten a telefonjukkal készített fotóval bizonyították a rendőrőrsön, hogy valóban elkövették a szabálysértést – velük együtt már nyolc ember ellen indult eljárás. A bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultáció reklámanyagai ellen hat napja hirdetett polgári engedetlenséget az Együtt. A párt elnöke, Szigetvári Viktor személyesen is besegített az akcióba, de őt nem érték tetten a rendőrök.

„Az a helyzet, tisztelt Országgyűlés, hogy kalmárkodással helyettesített külpolitikával Magyarországnak soha nem lesznek szövetségesei, miközben stratégiai szövetségeseink lennének a kelet- és közép-európai, illetve dél-európai országok. Orbán Viktor hatalmi érdekei nem egyenlőek Magyarország érdekeivel” – fogalmazott az LMP társelnöke az Országgyűlésben.

Schiffer András úgy látja, a miniszterelnök felesleges konfliktust vállalt az „idegengyűlölő” plakátok kihelyezésével. A politikus szerint a kormány folytatja a bezárkózás politikáját.

„Azt hiszem, a politikai szánalomkampánynak ez a legalja és a csúcsa egyben. Kiknek üzennek Önök?” – tette fel a kérdést a Jobbik.

Mirkóczki Ádám neoprimitívnek nevezte a kormány bevándorlásellenes plakátkampányát a parlamentben. A jobbikos képviselő párhuzamot vont az MSZP 2004-es kettős állampolgársággal kapcsolatos népszavazási kampányával, amikor a szocialisták „23 millió román” betelepülésével riogatott. „Magyarul üzennek afgánoknak, íreknek, szíreknek vagy éppen koszovóiaknak. Komolyan gondolják azt, hogy bárki beveszi és elhiszi önöknek ezt a maszlagot?” - fogalmazott Mirkóczki Ádám.

A Belügyminisztérium államtitkára válaszában kiemelte: Magyarország nem a bevándorlókra építve, hanem a hazai lakosság növekedésével akar akar gazdasági növekedést elérni. Pogácsás Tibor nemzeti hatáskörbe vonná vissza kérdés kezelését, és az eddiginél jóval szigorúbb szabályozást szorgalmaz. „Komoly veszélyként áll fenn jelen pillanatban az, hogy ha a németek, osztrákok – akiket nyilván az ottani lehetőségek miatt leginkább célországnak tekintenek a bevándorlók – hathatós lépéseket tesznek saját védelmük érdekében, és a magyar–szerb határszakaszon belépő illegális migránsokat visszaküldik Magyarországra, ezeknek az embereknek az elhelyezése, illetve visszajuttatása az eredeti országba a mi problémánk és feladtunk lesz” – fejtette ki.

A bevándorlással kapcsolatos konzultációs plakátok rongálásáért a hétvégén nyolc ember ellen indult eljárás, közülük ketten önszántukból adták fel magukat a rendőrségen. A polgári engedetlenséget meghirdető Együtt elnöke, Szigetvári Viktor is elismerte, hogy szaggatott plakátot, de őt nem érték tetten.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!