2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Eltűnt a befektetők pénze, nem találják a vezetőt

2015. április 15., szerda 12:13, frissítve: szerda 19:10

Az MNB jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a – fő tevékenysége szerint – utazásszervezéssel foglalkozó Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-nél.

A Police.hu reggel közölte, hogy sikkasztás gyanúja miatt rendelt el nyomozást, miután a Jász-Nagykun-Szolnok megyei pénzügyi vállalkozásnál többen nem jutottak hozzá a befektetésükhöz a lekötési idő lejárta után. A befektetők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a budapesti székhelyű szolgáltató kft.-nél. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz, a vállalkozás vezetőjét egyelőre nem találják. A karcagi polgármester szerint a kár több milliárd forint lehet.

„Végtelenül sajnáljuk, hogy ez a helyzet kialakult, hiszen a számok azt mutatják, hogy igen sok embert, sok családot érintett ez a történet, amelyek abban reménykedtek, hogy jó helyre fektetik a pénzüket; sokan közülük évtizedeken keresztül dolgoztak azért, hogy megtakarításuk legyen, és ezt szerették volna biztos helyen tudni. Jelen állás szerint nem tudjuk, hogy hová tűnt a pénz, a számokat összeadogatva arra gondolunk, hogy ez több milliárd forintra fog rúgni, ami itt a városban egyáltalán nem jelent meg, tehát valamilyen más területre, más városba kerülhetett” – mondta Dobos Attila.

Körülbelül kétszázan tettek feljelentést a rendőrségen. A befektetők dühösek, mert nem tudták, hogy a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. egyéb pénzügyi tevékenységet is folytat – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!