2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Elrendelték a nyomozást Gömöri ügyében

,

2015. június 2., kedd 15:05, frissítve: szerda 07:05

Nyomoznak a Magyar Paralimpiai Bizottság vitatott pénzügyei miatt, a hűtlen kezelés és csalás gyanújával elrendelt büntetőeljárásnak egyelőre nincs gyanúsítottja – erősítette meg a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Magyar Nemzet értesülését.

A paralimpiai bizottság Gömöri Zsolt elnök devizahitelének végtörlesztéséhez hárommillió forinttal járult hozzá. A támogatást Deutsch Tamás alelnök javaslatára ítélték oda, de a döntésről hivatalos papír nincs. Gömöri Zsolt több tízezer forint benzinpénzt kap havonta, miközben három kilométerre lakik a paralimpiai bizottság székhelyétől. Gömörinek és Deutsch Tamásnak, aki azonos a Fidesz európai parlamenti képviselőjével, holnap kell számot adniuk ténykedésükről a Parlament Kulturális Bizottsága előtt.

„A budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökét érintő feljelentések alapján hűtlen kezelés és csalás bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást rendelt el, amelynek teljesítésével a budapesti XIV. kerületi rendőrkapitányságot bízta meg. A nyomozás elrendelésére azért került sor, mert a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a bűncselekmény gyanúját nem lehet egyértelműen kizárni, és azt csak nyomozás keretében lehet vizsgálni” – mondta a Hír TV Televíziónak a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleményben üdvözölte a nyomozó hatóság döntését, amely a bizottság szerint lehetőséget teremt a kialakult helyzet tisztázására. A Magyar Paralimpiai Bizottság minden, az ismeretlen tettes ellen indult eljáráshoz szükséges adatot, információt, iratot, dokumentumot a hatóság rendelkezésre bocsát – olvasható a közleményben.

Ismert, Gömöri Zsolt a botrányok ellenére nem mondott le, várhatóan inkább bizalmi szavazást kér a testület júniusi közgyűlésén az elnökséggel együtt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!