2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

„Egy migráns 78 milliót ér, egy magyar 1 milliót”

2016. május 8., vasárnap 13:33

Zsarolja az Európai Bizottság az uniós tagállamokat a betelepítési kvóta ügyében azzal, hogy egy be nem fogadott bevándorlóért az országoknak 78 millió forintot kellene fizetniük.

Ezt mondta a kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselője. Hollik István közölte: továbbra is népszavazáson döntenék el a betelepítési kvóta elfogadását. A parlament hétfői ülésén kérik majd az ellenzéki pártok támogatását, hogy mielőbb ki lehessen írni a kvótáról szóló referendumot. Ha nem kap többséget a házszabálytól való eltérés, akkor kivételes eljárást fognak kérni a kormánypártok.

„Egy bevándorlóért 78 millió forintot kér a bizottság, ami a jelenlegi uniós támogatások, itt Magyarországon az egy főre vetített értéke egymillió forint. Azaz, amíg egy migráns 78 millió forintot ér Brüsszelnek, addig egy magyar állampolgár mindössze csak egymillió forintot. Ez is jól mutatja, hogy a brüsszeli politikusok elszakadtak a valóságtól. A bizottság javaslata elfogadhatatlan és felháborító” – vélte Hollik István országgyűlési képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!