2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Csütörtökön fellélegezhetünk, igaz, csak egy napra

2017. január 25., szerda 06:38, frissítve: szerda 11:00

Továbbra is marad a szmog miatt elrendelt riasztási fokozat több nagyvárosban és Budapesten is.

A Fővárosi Önkormányzat hajnali közleménye szerint a hét első két napján ugyan jelentősen csökkent az autóforgalom a fővárosban, ennek ellenére fenntartják a korlátozást.

Csütörtökön a megélénkülő szél jelentősen javíthat a levegő minőségén, ám péntektől hétfőig megint arra van kilátás, hogy nagymértékben romlik a szmoghelyzet, akár a riasztási szintet is meghaladóan.

A rendkívüli helyzetekben, így a szmogriadó idején is tudnia kellene egyedül döntenie a főpolgármesternek – Horváth Csaba szerint. A szocialista fővárosi képviselő a közgyűlés megkezdése előtt azt mondta, reméli, hogy Tarlós István az ülésen nem söpri el az ő, illetve más pártok szmogriadóval kapcsolatos javaslatait, mint például az ingyenes tömegközlekedésről szólót. Kiemelte, a legfrissebb jelentések szerint a szálló por magas koncentrációja miatt csak Budapesten 3-4 ezren haltak meg az elmúlt években.

„Egy felelős városvezető, az úgy működik, hogy a gondjaira van bízva egy város, a közössége bízik benne, és amikor rendkívüli helyzet van, akkor rendkívüli megoldásokat javasol. Biztos vagyok benne, hogy a Fővárosi Közgyűlés ehhez megadta volna a főpolgármesternek az utólagos meghatalmazást, de hát ő nem kérte. És kérdéses, hogy a mai közgyűlésen ellent fog-e állni ezen kezdeményezéseknek, amit mi magunk is megtettünk szóban, és láttam, hogy más párt írásos javaslatot is beterjesztett” – nyilatkozta Horváth Csaba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!