2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Buda-Cash-botrány: bróker Fülöp-szigeteki lakcímmel

2015. március 13., péntek 10:30, frissítve: péntek 09:13

Nőhet a Buda-Cash-ügy gyanúsítottjainak száma – értesült a köztévé Híradója. A brókercég vezetője és két társa szerdán került előzetes letartóztatásba.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a Hír Televíziónak azt mondta: az előzetes letartóztatásra azért volt szükség, mert a gyanúsítottaknál fennáll a veszély, hogy az ügyben érintett személyekkel összebeszélnek – ez pedig veszélyeztetné a büntetőeljárás sikerét. A bíróság arra is hivatkozott, hogy a brókerek – akik a gyanú szerint a négy bankon keresztül családok tízezreit károsították meg – kiemelkedő vagyoni körülmények között élnek, így el tudnának szökni a felelősségre vonás elől. Ezt támasztja alá például, hogy egyiküknek a Fülöp-szigeteken is van bejegyzett lakcíme.

– A bíróság a végzés indoklásában rámutatott arra is, hogy a bűncselekmény-sorozat bonyolult és szerteágazó, több éves időtartamot fog át. Ugyanakkor a nyomozás a kezdeti szakaszában tart, éppen ezért a bűncselekmények elkövetési módjára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a terheltek szabadlábra kerülésük esetén az ügyben érintett személyek befolyásolásával meghiúsítanák a nyomozást, ezzel veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás sikerét – szögezte le Póta Péter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!