2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Betelt a pohár – ismét gyalogolnak a migránsok

2015. szeptember 5., szombat 13:25, frissítve: vasárnap 16:36

Gyalog indultak el Ausztria felé a migránsok a bicskei befogadóállomásról.

Tatabányáig mentek a menekültek Bicskéről, ott aztán megszületett a megállapodás, ami alapján felszálltak egy onnan induló gyorsvonatra, ami Ausztriába megy, mondta 17 órakor a Hír TV tudósítója. Volt olyan, aki mire odaért már nem tudott járni, őt a mentők látták el.

Egyre fáradtabbak, de elszántak azok a migránsok, akik Bicskéről indultak el Ausztriába, mondta a Hír TV riportere valamivel három óra után. A menekültek a rendőrségtől kaptak egy térképet, amin az Ausztria felé vezető utat jelölték meg nekik.

Nagyegyházát is elhagyták már a migránsok, jelenleg egy mellékúton folytatják útjukat, ahonnan a tervek szerint az 1-es főút felé tartanak – mondta tudósítónk 13 órakor. A migránsok továbbra is kitartóan Bécs irányába tartanak, a menetet rendőrök biztosítják, lezárva minden mellékutat.

A rendőrök az Óbarok pihenőhelyre terelték a migránsokat – mondta a Hír TV tudósítója 12 órakor. Amíg a menekültek várakoznak, addig az autópályán megindulhatnak az autók, csökkentve ezzel a torlódást. A tervek szerint a migránsok továbbra is Hegyeshalom felé veszik az irányt. A helyszínen tolmács is van, aki folyamatosan egyeztet a migránsokkal, valamint a rendőrökkel. Több mint 30 járművel és rohamrendőrökkel van jelen a rendőrség.

A migránsoknál fél 11-kor telt be a pohár, és úgy döntöttek mintegy 100-150-en, hogy – a tegnapihoz hasonlóan – gyalog indulnak el az M1-es autópályán Ausztria felé – mondta a Hír TV helyszíni riportere 11 órakor.

A migránsok bosszúsak voltak, mikor megtudták, hogy a Keletiből, illetve a sztrádáról buszokkal szállították sorstársaikat az osztrák határra – mondta munkatársunk 10 órakor.

Néhány száz migráns gyalog indult Ausztriába a vámosszabadi befogadóállomásról, miután megtudták, hogy átkelhetnek a határon. Már Győrnél vannak.

Több helyről is elindultak
Vámosszabadiból is mintegy 200 migráns indult útnak gyalog Ausztriába. A menekültek Győrt már elhagyták, az 1-es úton haladnak Hegyeshalom irányába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!