2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Bejelentette lemondását Giró-Szász

2015. október 1., csütörtök 15:15, frissítve: csütörtök 18:45

Ausztria válaszára vár a magyar kormány a horvát–magyar határszakasz védelmével kapcsolatban – hangzott el a kancelláriaminiszter és a kommunikációért felelős államtitkár szokásos sajtótájékoztatóján. Utóbbi a lemondását is bejelentette.

Lázár János a kormányinfón azt mondta: az osztrákoknak kell eldönteniük, hogy egyetért a déli határzár meghosszabbításával vagy fogadja a menekülteket, és akkor a magyar kormány egy korridort alkotva Ausztriába viszi a bevándorlókat.

Bejelentette lemondását

A tájékoztatón jelentette be lemondását Giró-Szász András. A leköszönő államtitkár azt mondta: Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda leendő vezetője arra kérte, hogy továbbra is töltse be a kommunikációs államtitkári munkakört, de nem vállalta el. Giró-Szász András hozzátette: Lázár János felajánlotta, hogy legyen a miniszter-helyettese, de ezt az ajánlatot sem fogadta el.

„Többkörös megbeszélést folytattam ebben a témában Rogán Antal, akkor még frakcióvezető úrral, aki arra kért, hogy ugyan ezt a munkakört, ugyanebben a beosztással lássam el a jövőben, személyes és szakmai érveket mutattam fel, hogy miért nem tudom elvállalni ezt a feladatot és ő ezt elfogadta” – mondta Giró-Szász.

„Kerestem őt, de soha nem találtam”

Személyeskedő megjegyzéssel válaszolt a távozó kommunikációs államtitkár az Országgyűlés fideszes alelnökének nyilvános bírálatára. Gulyás Gergely azzal magyarázta az ATV-ben az önálló minisztériumként működő Miniszterelnöki Kabinetiroda felállítását, hogy a kommunikáció nem feltétlenül volt működőképes a harmadik Orbán-kormány megalakulása óta.

„Nem ismerem őt túl jól, éppen ezért minden olyan fórumon, ahol a döntések születnek, a kormányülésen, a politikai kabinetben vagy a kampánystábban, hát, kerestem őt, de soha nem találtam. Ezért mindig érdekes, ha valaki kívülről definiál dolgokat. Talán valamelyik angol miniszterelnök mondta, és evvel kívánom ezt az Ön által felvetett dolgot kezelni, hogy a tapasztalatlanság és a tudáshiány együtt siralmas, főleg akkor, hogyha az átlátóképesség teljes hiányával párosul” – mondta a távozó államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!