2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Begyakorolta a zuhanást a pilóta

2015. május 6., szerda 21:20, frissítve: kedd 09:57

A márciusban lezuhant Germanwings másodpilótája a zuhanást is gyakorolta. Többek között ez szerepel a francia nyomozók jelentésében. Andreas Lubitz még a tragédia napján egy másik járaton engedély nélkül próbálta ki a gyors és hirtelen ereszkedést. A gyanú szerint a depresszióval kezelt férfi március 24-én szándékosan vezette az Alpoknak a Germanwings Barcelona–Düsszeldorf-járatot. Magával együtt 150 embert ölt meg.

Előkészítette és begyakorolta a zuhanást a Germanwings másodpilótája – ezt támasztják alá az újabb bizonyítékok. A francia nyomozó hatóságok szerint Andreas Lubitz a tragédia napján az utolsó előtti útján Düsseldorfból Barcelonába tartva próbaképpen többször is gyors ereszkedésre állította a repülőgépet. „Az induló járaton a légi irányítók megadták az engedélyt az ereszkedésre, ez normálisan zajlott. Kicsivel ezelőtt a kapitány elhagyta a kabint, a másodpilóta ekkor száz lábra állította a magasságállító gombot. Szóval begyakorolta a manővert a tragédia előtt” – mondta a francia légügyi nyomozó hatóság vezetője.

A francia nyomozók szerint a kapitány ekkor éppen kiment a pilótafülkéből, ezért nem vette észre a repülési magasság csökkenését. „A kapitány nem vett észre semmit, hiszen a másodpilóta a normális ereszkedés megkezdése alatt tesztelte a manővert, vagyis nem módosította a gép pályáját” – tette hozzá a vezető.

A visszaúton, Barcelonából Düsseldorfba tartva zárta ki a francia Alpok felett Lubitz a kapitányt a pilótafülkéből és állította zuhanópályára az utasszállítót. 150-en haltak meg. Mint később kiderült, a fiatal férfi depresszióban szenvedett és öngyilkosságon gondolkodott. Betegsége miatt a tragédia napján nem is repülhetett volna.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!